VIJESTI

Dokumentarac o ljepoti zbog kojeg ćete zasuziti

Ljepota uistinu dolazi u brojnim oblicima
positive exposure 
Modni Fotograf Rick Guidotti karijeru je stvario surađujući s Harper’s Bazaarom i Yves Saint Laurentom, no u posljednje se vrijeme odlučio posvetiti nečemu što je njegovom radu dalo dublji smisao.

Po susretu s mladom albino djevojkom, odlučio je u svojem radu izaći iz uskog konteksta ljepote kako ju percipira modna i beauty industrija, i osnovao je Positive Exposure, neprofitnu fundaciju kojoj je cilj promijeniti generalno negativan i dehumanizirajući stav prema ljudima oboljelima od genetskih, bihevioralnih i fizičkih poremećaja. Upoznavši se s režiserkom Joannom Rudnick, njegova je misija otišla korak dalje: stvoren je dokumentarni film On Beauty. Film prati fotografov rad i život dvije oboljele, od kojih jedna ima Sturge-Weberov sindrom, a druga albinizam. Guidottijev je cilj pokazati da ljepota dolazi u brojnim oblicima, i da se osobe obilježene vlastitom bolešću ne mora ograničavati samo na kontekst unutarnje ljepote.

“Ma kakva unutarnja ljepota, ovi klinci su prekrasni”, uzbuđeno je uskliknuo u jednom prizoru dokumentarca kojeg željno iščekujemo vidjeti u potpunosti.

Dotad pogledajte njegov trailer:
 

J.S.
Foto: Positive Exposure
Objavljeno: 24.07.2015. u 11:32

VEZANE VIJESTI

IZ RUBRIKE

vrh stranice
p p