VIJESTI

Fatalna romantika kroz vizuru eNVy rooma

Modni dvojac stvorio modernu femme fatale
envy 
Ove srijede, 18. ožujak, fokus zagrebačkog gledališta na petodnevnom eventu Bipa Fashion.hr, bio je usmjeren prema radu modnog dvojca eNVy room koji nas je još jednom oduševio svojim elegantnim i ženstvenim krojevima. Romantika je i dalje prepoznatljiva okosnica njihova rada - no sad je odmjerenija, decentnija i fatalnija no ikada prije.

Štoviše, ta stilska profinjenost bogatih haljina prema zamisli dizajnera Vjeke Franetovića i Nikice Ivančevića, transcendirala je modni fokus i preslikala se na romantični make up i frizuru modela koje je lako rekreirati slijedeći savjete profesionalca i koristeći Look By Bipa kozmetiku dostupnu u svakoj Bipa drogeriji.
 
envy
Make up je, kao i proteklog dana na reviji ELFSa, ostao u domeni relativno neutralnih i zemljanih tonova, no sada je look na očima bio manje gradijentno razvučen i istaknut vrlo zanimljivim srebrnim akcentom na donjoj liniji oka koji je pogledu davao sjaj i otvarao ga, kontrastirajući pritom ostatku make up looka.Vizažist Saša Joković pojasnio nam je tehnički dio ovog sjajnog make upa:

“Napravili smo konture očiju s crnom olovkom od zadnje trećine oka prema vanjskom kutu, i izblendali ih te spojili s donjom linijom oka. Zatim smo na donji kapak postavili srebrnu točku, a ključni detalji ovok looka su i highlight, vrlo neutralne usne - kao i jučer, i na kraju lagana kontura na licu.”
 
envy
Kosa je, s druge strane, bila idejno posve oprečna onoj koju smo imali priliku vidjeti na prvome danu eventa. Ono što je na reviji ELFSa, koja je otvorila Bipa Fashion.hr, bila razbarušena, divlja i zaigrana frizura, na reviji eNVy rooma bila je zalizana, vrlo strukturirana i ozbiljna frizura koja je pojačala dojam elegancije.
 
envy 
Inspiracija iza frizure bila je ideja žene koja je istovremeno fatalna i fragilna, a frizura je, kao i proteklog dana, svoje nadahnuće crpila iz stilskog imaginarija 1970-ih.

“Danas imamo nisku stiliziranu pundžu u fokusu. Opet pratimo 1970-te: frizura je jako glamurozna, zalizana, čista - sa strogim razdjeljkom po sredini: kosa koja mora izgledati skupocjeno. Djevojke bi trebale izgledati kao holivudske dive - odnosno, s instalacijom koja ide na kosu i lice, velikim naočalama i maramom - kao udovice. Za današnju frizuru koristili smo Kevin Murphy Texture Master koji kosi daje visoki sjaj i čvrstoću, te Session Spray i Shimmer Shine, proizvode istog branda”, zaključila je stilistica kose Katica Topčić.
 
envy
Jelena Skendžić
Foto: Jure Perišić
Objavljeno: 19.03.2015. u 13:51

IZ RUBRIKE

vrh stranice
p p