VIJESTI

Imam li topli, hladni ili neutralni podton u koži?

Riješite naš kviz i otkrijte!
skintone 
Svi pričaju o podtonovima u koži, o podtonovima pri izboru pudera, rumenila, pa čak i ruževa, a vi nemate pojma što taj pojam uopće znači? Ne brinite, ovaj tekst stvore je za vas. Nakon što ga detaljno proučite, s lakoćom ćete razaznati koji ste podton kože i olakšati si pravilan odabir kozmetike u budućnosti.

Jeste li se ikada pitali u čemu žene najčešće griješe kad biraju kozmetiku? To nisu teksture, finiši, pa čak niti boje dekorativne kozmetike već upravo podtonovi. Odabrati pravu nijansu pudera ne znači samo odabrati pogođenu svjetlinu pudera već i njegov ton, a biranje kozmetike s odgovarajućim tonom u sebi učinit će tu diskretnu razliku na vašem licu zbog čega više nećete izgledati kao da samo nosite make up, već kao da je šminka savršeno stopljena i harmonična s vašim prirodnim koloritom - kožom, ali i očma i kosom. Na kraju, to je look koji svi želimo postići, zar ne?
 
skintonePrimjer hladnog (lijevo) i toplog tona kože (desno).

Podton kože ponekad je teško odrediti jer nije vidljiv na prvi pogled, osim ako ste izrazito topli ili izrazito hladni, a to je uistinu rijetkost.
Vaša koža će povući na topliji ili hladniji ton, ili ostati posve neutralna ako u sebi ima podjednak omjer jednog i drugog tona. O tome kojeg smo tona i podtona trebao bi ovisiti i naš odabir šminke, no ne kao ograničavajući faktor već kao smjernica, pogotovo pri odabiru kozmetike koja bi na našem licu trebala djelovati što prirodnije, poput pudera. Za određivanje podtona kože koristimo nekoliko metoda, a odgovaranjem na pitanja u našem kvizu doznajte jeste li topli, hladni ili neutralni.
 
skin
1. Na danjem svijetlu pogledajte svoje zapešće. Vene koje vidite su:
a) plave
b) zelene
c) ljubičaste ili kombinacija zelene i plave

2. Zamislite da nosite narančastu ili žutu majicu: kako izgledate s njom?
a) apsolutno užasno
b) sjajno
c) može proći

3. Stavite čisti bijeli papir pored lica na danjem svjetlu. Kako izgledate?
a) jako umorno, žuto i bez sjaja
b) odlično, bjelina mi ističe oči
c) pomalo neispavano

4. Bolje izgledate sa:
a) zlatnim nakitom
b) srebrnim nakitom
c) oboje mi dobro stoji

5. Vaše oči su:
a) zlatno smeđe, plave ili zelene sa zlatnim mrljicama na šarenici
b) tamno smeđe, gotovo crne, sivkaste, boje lješnjaka s plavim ili zelenim mrljicama
c) kombinacija a) i b)

6. Na plaži:
a) brzo potamnite
b) brzo izgorite
c) dobijete umjerenu boju, no ponekad i izgorite
 
skin
Najviše odgovora pod a): najvjerojatnije ste toplog podtona. Birajte tople nijanse poput crvenih ruževa koji vuku na narančasto, odnosno nude ruževe i rumenila koji vuku na boju marelice i breskve, iluminatore i highlightere sa zlatnim česticama, te pudere koji više vuku na žučkasto, a nisu ružičastog tona.

Najviše odgovora pod b): najvjerojatnije ste hladnog podtona. Birajte hladne nijanse poput crvenih ruževa koji vuku na fuksiju ili magentu, odnosno nude ruževe i rumenila koji vuku na ružičastu i boju lavande, iluminatore i higlightere sa srebrnim česticama, te pudere koji više vuku na ružičasto, a nisu žutog tona.

Najviše odgovora pod c): najvjerojatnije ste neutralnog podtona.
Pristaje vam gotovo sve te stoga slobodno eksperimentirajte s nijansama.
 
J.S.
Foto: Pinterest
Objavljeno: 18.06.2015. u 13:26

VEZANE VIJESTI

IZ RUBRIKE

vrh stranice
p p