VIJESTI

Inicijativa koju želimo podržati: Kosa ljubavi

Učinite nešto dobro za djecu oboljelu od malignih bolesti
hair 
Čak i ako smo sami zdravi, sigurno smo u životu poznavali nekoga tko je obolio od maligne bolesti i zasigurno nema osobe koja ne zna o kakvoj se teškoj, a nerijetko i fatalnoj bolesti radi. Kemoterapija je glavni uzročnik opadanja kose u bolesnika oboljelih od malignih bolesti, no ponekad se opadanje kose događa i osobama oboljelima od autoimunih bolesti.

Obolijevanje od raka dovoljno je strašno samo po sebi, no kad ga prate nuspojave liječenja poput gubitka kose, ono može biti posebno psihički izazovno za bolesnike. Nažalost, ti su bolesnici ponekad maleni i ne mogu razumjeti zašto im se događaju ovakve ružne stvari. Srećom, dvije su mlade žene došle na ideju kako se tim malim bolesnicima može pomoći jednim posve nesebičnim činom koji nas ne košta apsolutno ništa - darivanjem kose.
 
hair
Projekt Kosa ljubavi pokrenut je kao reakcija na srpski projekt iste tematike, Kilometar kose, a u manje od mjesec dana postojanja, na Facebooku je skupio gotovo 9000 sljedbenika. Stari i mladi, muškarci i žene, odrasli i djeca - ljudi različitih profila priključili su se ovoj hvalevrijednoj inicijativi i darovali svoju kosu u jednom od salona koji je odlučio podržati ovu akciju. Ukoliko ste planirali ljetno skraćivanje kose, zašto je ne biste darovali?
 
hairUvjet je da je darovana kosa oprana, suha i spremljena u plastičnu vrećicu, dužine minimalno 20 centimetara, te da je poslana svezana u rep, repiće ili pletenicu. Ukoliko niste u mogućnosti otići do jednog od frizerskih salona koji sudjeluju u ovoj akciji, darovana se kosa može i poslati s tiska na tisak, i to na adresu:

902000 Zg-Savica II
Ulica Ljerke Šram 16
10000 Zagreb
Za “kosaLjubavi”


Jelena Skendžić
Foto: Pinterest, Kosa Ljubavi

Objavljeno: 18.05.2015. u 14:53

IZ RUBRIKE

vrh stranice
p p