VIJESTI

Intervju: Saša Joković

'Na Perwoll FASHION.HR-u očekujem mnogo posla, ali i zabave!'


Nakon nekoliko sezona, u backstageu Perwoll FASHION.HR-a ponovno ćemo se družiti sa Sašom Jokovićem, renomiranim hrvatskim vizažistom koji će za potrebe revija predvoditi vlastiti make up tim, pod sponzorstvom nacionalnog drogerijskog lanca BIPA. O make up lookovima koje će kreirati za naše dizajnere, angažmanu za Chanel na ovosezonskom tjednu mode u Parizu i trendovima u make upu, Saša je otkrio više u intervjuu za Fashion.hr Style Community. 

Ove sezone ponovno si s nama u backstageu Perwoll FASHION.HR-a, gdje ćeš predvoditi službeni BIPA make up tim. Kakvo je iskustvo surađivati s domaćim dizajnerima po pitanju make upa i kakvu atmosferu očekuješ iza kulisa revija?


Suradnja s kreatorima je zabavna i opuštena jer se svi znamo već dugo. Moj tim i ja očekujemo puno posla, ali i zabave. Uhodani smo i svatko ima svoje zadatke. Uz osnovni tim, ove ćemo godine imati nove članove koji su nam se pridružili za projekt.
 

Od revija nas dijeli samo nekoliko dana... Možeš li nam prišapnuti što dizajneri pripremaju, unutar kojih stilova će se kretati i očekuju li nas neka vizualna iznenađenja?

Drago mi je što dizajneri prate trendove i lookovi koje ćemo kreirati bit će stvarno lijepi; moderni, nosivi i svježi, a poneki i avangardni!

Na nedavno završenom Tjednu mode u Parizu za svoju te reviju angažirala modna kuća Chanel. Možeš li nam iz prve ruke reći na kakvom je nivou organizacija same revije, kako je izgledalo tvoje ovosezonsko iskustvo sa Chanelom i može li se povući neka paralela između inozemnih i domaćih modnih događanja?

Sa Chanelom imam dugogodišnju ugodnu i uspješnu suradnju te sam njihov glavni šminker za srednju Europu, a ove sezone sam šminkao VIP goste za reviju. Naime, za svoje VIP goste svaka kuća angažira tim ljudi, koji svoje bitne uzvanike odjenu u dizajnersku robu i urede u skladu s njihovom estetikom.

Moda u Parizu i organizacija posla na samom su vrhu i to je velika mašinerija, a Pariz je šlag na torti svih tjedana mode. Paralele što se tiče mog tima i make upa i same organizacije postoje i vrlo su slične, kao i vani po načinu funkcioniranja tima na revijama.

 
Na modnim su pistama ove jeseni definirani brojni beauty trendovi za iduću sezonu. Što bi izdvojio kao najveće hitove u make upu koji će nas osvajati narednih mjeseci i koji bi aktualni make up look volio kreirati na modelima?

Trendovi za proljeće i ljeto uvijek su prozračni i svježi, vise nude lookovi... Ove sezone čak su primjetni hiper 'no make up' stilovi, koji naglašavaju posebnost svakog modela. Od zanimljivih lookova obožavam izblajhane obrve i volio bih cijelom backstageu izblajhati obrve, pa bi odmah pola cura odustalo od posla modela, čime bi i nama i svojim agentima skratili muke. Nažalost, malo naših cura je top, jer je problem naš mentalitet.

Već dugi niz godina jedan si od vodećih hrvatskih vizažista i posvjedočio si smjeni gomile hirovitih make up diktata. Što je za tebe make up klasika koja nikada ne blijedi?

Lookovi koje vrijede za sva vremena jesu 'no make up', crveni ruž i smokey eye. Trendovi se uvijek vrte oko ta tri looka u raznim kombinacijama.
 
 
Hana Bartolović

photo: Vogue
Objavljeno: 13.10.2014. u 14:08

IZ RUBRIKE

vrh stranice
p p