VIJESTI

Isprobali smo najpopularniji uređaj za čišćenje lica

Beauty recenzija: Foreo Luna Mini 
 
luna 
Unazad nekoliko godina, u svijetu kozmetičkih gadgeta planetarno su se popularizirali uređaji za čišćenje lica. Tko dosad još nije čuo za Clarisonicovu Miu, Foreovu Lunu ili Phillipsov VisaPure? Premda imaju sličnu funkciju na koži lica, djelovanje ovih uređaja je bazirano na posve različitim tehnologijama. Nedavno je u Hrvatsku stigao Foreo Luna Mini uređaj, a mi smo ga dobili priliku i vlastoručno isprobati.

Foreo Luna Mini malen je i praktičan uređaj za čišćenje lica koji funkcionira na principu transdermalnih pulsacija, i to čak 8 000 u minuti. Obzirom da svakodnevno nosim puder i kremu s visokim zaštitnim faktorom, bitno mi je da je na kraju dana lice propisno očistim od svih proizvoda koje sam koristila tijekom dana, i tu se Foreo Luna Mini pokazao odličnim dodatkom mojoj svakodnevnoj rutini njege lica.
 
foreo
Inače imam svijetlu i delikatnu kožu lica sklonu popucalim kapilarama i iritacijama, te sam dosad uvijek u praksi izbjegavala četke za čišćenje lica koje svojim vlaknima i rotacijama mogu oštetiti i nadražiti moju ionako osjetljivu kožu lica. S Lunom Mini nema tih problema: nakon korištenja pore su osjetno čišće i tekstura kože je višestruko glađa i mekša na dodir, no bez crvenila i iritacije koje ovakvi uređaji gotovo uvijek provociraju na mojoj koži. Neiritativno svojstvo ovog uređaja je omogućeno zato što je izrađen od neabrazivnog medicinskog silikona koji je izrazito nježan za kožu, odnosno ne grebe je niti povlači, te je namijenjen svim tipovima kože. Medicinski silikon se nevjerojatno lako čisti i suši pa sam pri svakom korištenju potpuno sigurna u sterilnost uređaja.
 
foreo
Foreo obećava da će u samo 2 minute dnevno naša koža postati osjetno blistavija, zdravija i čišća, a svoje je obećanje ovaj uređaj i održao. Iako su optimalni rezultati vidljivi već nakon prvog korištenja, za dugoročno bolju teksturu kože morat ćete ovaj uređaj koristiti oko mjesec dana jer je toliko vremena potrebno za kompletnu staničnu obnovu, a naodmet nije niti izostaviti iz upotrebe proizvode koji potencijalno mogu iritirati našu kožu poput jako parfumiranih krema ili proizvoda s alkoholom visoko u sastavu.
 
foreo
Kako funkcionira ovaj uređaj? Foreo Luna Mini ima dvije strane: jednu sa zupcima za regularno čišćenje i drugu sa zupcima raspoređenima za dubinsko čišćenje lica. Na licu zupci ovog uređaja nježno pulsiraju i time efektivno potpomažu odstraniti suvišak nečistoće s kože. Te pulsacije osjećamo kao niz brzopulsirajućih mikrovibracija, dakle sam postupak korištenja ovog uređaja nije niti bolan niti neugodan. Upravo suprotno: masaža lica Lunom Mini djeluje stimulativno na epidermis i blago ga zateže dajući licu lagni anti-age učinak.
 
foreo
Foreova Luna Mini ima dvije brzine, no osobno sam preferirala koristiti bržu postavku jer sam imala dojam da je malo efikasnija, pogotovo kad sam svoje lice htjela temeljito očistiti od ostataka šminke. Prvo bih očistila lice proizvodom za odstranjivanje šminke, a zatim bih lice još jednom očistila Lunom Mini. Rezultat: nemjerljivo čišća i podatnija koža.
 
foreo
Cijena ovog proizvoda je 909 kuna, a dostupan je u Douglas parfumerijama u Zagrebu, Varaždinu, Osijeku, Rijeci, Splitu, Zadru i Dubrovniku. Premda se radi o višoj cijeni od one koju smo inače voljni platiti za jedan kozmetički gadget, smatram ovaj proizvod odličnom investicijom jer mi omogućava postizanje fantastičnih, salonskih rezultata na koži čak i uz korištenje drogerijskih proizvoda. Definitivne prednosti ovog uređaju su njegova veličina što ga čini odličnim suputnikom na putovanjima, neabrazivna kvaliteta koja Lunu Mini čini fantastičnim proizvodom za sve tipove kože, pa i one najosjetljivije, te osjetna razlika u teksturi kože koju sam s ovim uređajem postigla. Sve od mitesera do sjedanja pudera na lice pri jutarnjem šminkanju sada je osjetno bolje zahvaljujući inovativnom švedskog dizajnu iz Forea.

Jelena Skendžić
Foto: Jure Perišić
Objavljeno: 08.06.2015. u 14:46

IZ RUBRIKE

vrh stranice
p p