VIJESTI

Istaknute oči - veliki hit ovog proljeća

Proljetni beauty trend: grafički eyeliner

eyeliner 
Ako ste mislili da je proljeće stvoreno samo za pastelne boje i nježan make up s kojim ponovno izgledamo kao djevojčice, prevarile ste se. Naglašene oči sada su u trendu jednako kao i ove zime koju polako, ali sigurno ostavljamo iza sebe, kročeći sve otvorenijim cipelama u toplije dane.

Na revijama Cushnie et Ochs i Tracey Reese, kao i na londonskom tjednu mode gdje je svoje modele pokazao Jean-Pierre Braganza, dominantan je bio trend vrlo tamnih, strukturiranih eyelinera i zagasitih sjenila koja su davala efekt debele linije tuša. Na reviji Traceyja Reesea, modeli su imali vrlo efektnu grafičku liniju povučenu u tankom potezu iznad pregiba kapka.
 eyeliner
Tracey Reese 
 
Ostatak make upa uparenog s ovakvim atraktivnim lookom na očima je uvijek relativno neutralan: čine ga prirodne debele obrve koje su naglašavale neposlušne, čupave dlačice; usne u svijetlim nude tonovima ili boji mesa; efekt gotovo vlažne, svježe kože s minimalnim konturiranjem i posvjetljivanjem ključnih točaka lica.
 
eyesJean-Pierre Braganza

Često viđeni make up efekt bila je i igra svjetla i sjene, kao na londonskoj reviji Jean-Pierrea Braganze, gdje je u sredini ostavljeno vrlo luminozno sjenilo boje šampanjca s gotovo metalik izgledom, a sličan vizualni učinak polučio je i make up na Cushnie et Ochs reviji gdje se metalik pigment postavljao u unutarnji kapak oka.
 
eyesCushnie et Ochs

Potrebno je da ovakav make up bude relativno precizan, ali ne i savršen što mu daje pomalo grunge efekt, pogotovo ako ga uparimo s blijedim usnama i licem. Dobra baza za sjenilo olakšat će vam šminkanje i produljiti trajnost vašeg make upa, pogotovo ako radite look sa sjenilima, a uputno je i odabrati kozmetiku koja ima vodootpornu kvalitetu. Naposljetku - ako pogriješite, štapić za uši natopljen s malom količinom micelarne otopine u sekundi će izbrisati vašu pogrešku. Pogledajte naše prijedloge pigmentiranih i postojanih eyelinera i sjenila s kojima možete lako dobiti ovakav look.

Jelena Skendžić
Foto: Getty Images, PR
Objavljeno: 14.04.2015. u 16:03

IZ RUBRIKE

vrh stranice
p p