VIJESTI

Izazov: tjedan dana bez šminke

Što se događa kad odjednom prestanemo nositi make up?
makeup
Iako šminkanje doživljavamo kao oblik zabave i vrijeme koje provodimo same sa sobom, jeste li se ikada zapitale koliko nam nošenje make upa ustvari daje samopouzdanja u svakodnevnim situacijama? BuzzFeed je nedavno proveo zanimljiv eksperiment sa jednom svojom zaposlenicom koja je sedam dana trebala na posao dolaziti posve ogoljenog lica.

Istog dana, objavljen je i drugi video s dijametralno suprotnom situacijom: druga zaposlanica, koja se inače nikada ne šminka, za posao se trebala svih sedam dana našminkati. Rezultati ovog malog eksperimenta bili su veoma zanimljivi. Kakav biste razvoj situacije očekivali u ovim scenarijima?
 
makeup
Iako bismo možda očekivali da će se djevojka koja inače uvijek nosi make up, sada bez šminke početi osjećati jako loše i nesigurno u koži, odnosno da će djevojci koja se na poslu naglo počela pojavljivati našminkana naglo porasti samopouzdanje zbog silnih komplimenata - rezultat je bio posve obrnut. Iako se prva djevojka inicijalno uistinu osjećala loše u svojoj koži i čak dobivala komentare od kolega da izgleda umorno, vremenom je počela uviđati i prirodno lijepe dijelove svoje fizionomije, dok se druga djevojka nije uopće dobro snašla pod reflektorima novostečene pozornosti koju je privlačila svojim transformiranim izgledom. Neobično, no istinito: koliko god nas make up može ohrabriti, toliko nas može učiniti i sramežljivima i nesamopouzdanima. Kojoj skupini žena vi pripadate?

Pogledajte oba videa:
 

J. S.
Foto: Pinterest, Youtube screenshot
Objavljeno: 17.04.2015. u 15:57

IZ RUBRIKE

vrh stranice
p p