VIJESTI

Izgledate loše na selfie fotografijama?

Evo što krivo radite
selfie 
Probali ste okinuti nekoliko selfie fotografija i nakon toga brzo zaključili kako jednostavno niste dovoljno fotogenični za otvaranje Instagram profila? Budite sigurni: ovo objašnjenje, ma koliko jednostavno, zasigurno nije točno.
 
Naime, fotogeničnost nije urođena osobina, već ju učimo. Poanta dobre fotografije, pa tako i dobre selfie fotografije, leži u pronalaženju pravih kutova i 'hvatanja' svjetlosti na pravi način. Donosimo vam pregled najčešćih pogrešaka kod fotkanja selfieja i kako ih ispraviti u trenu.

1. Slikate se frontalno
Slikanje selfieja dok gledate ravno u kameru nije dobra ideja i na ovakvim fotografijama nećete dobro izgledati. Sve facijalne karakteristike će vam na ovaj način izgledati čudno: nos će djelovati predugačko ili predebelo, oči pretjerano razmaknuto ili pak preblizu, a oblik lica podjednako čudno. To ne znači da vas tako i ljudi vide uživo, već vas kamera lagano izobličuje u nezodnim pozama poput frontalne. Lice je potrebno usmjeriti lagano ustranu i pronaći kut pod kojim izgledate odlično.

selfie
2. Imate 'mrtvi' pogled
Mimika lica pri fotografiranju se vježba, pa tako morate naučiti i kako postići razbuđen, odmoran i svježi izgled lica čak i kad se tako ne osjećate. Pogled uvijek fokusirajte na objektiv, odnosno u ovome slučaju kameru, i intenzivirajte ga laganom kontrakcijom facijalnih mišića, a da pritom ne izvodite grimasu. Vježbajte i ubrzo ćete vidjeti razliku.
 
selfie
3. Ne znate koje je svjetlo povoljno za fotografiju
Svjetlo koje vam pada odozgo na lice bacit će na njega čudne sjene i istaknuti sve mane vašeg izgleda, od podočnjaka do blage asimetrije na licu koju inače ne biste niti primijetili. Za selfieje je uvijek najbolje prirodno svjetlo, i glava okrenuta njegovom izvoru tako da ono ne pada niti ispod niti iznad razine vašeg lica.

J.S.
Foto: Pinterest

Objavljeno: 03.09.2015. u 16:10
Tagovi: fotografija, selfie

VEZANE VIJESTI

IZ RUBRIKE

vrh stranice
p p