VIJESTI

Je li 'beauty sleep' zapravo mit?

Noću često griješimo u njezi kože
sleep
 
Iako je osmosatni odmor pravilo kojem su nas učili odmalena jer samo adekvatnom količinom sna možemo postići zdravo i uravnoteženo funkcioniranja organizma, činjenica je da dovoljna količina sna ima i druge koristi.
 
Jedna koja nam odmah pada na pamet svakako je 'beauty sleep', odnosno tvrdnja da se dobrom količinom sna doslovce možemo proljepšati. No, ima li u njoj istine? Znanstvenici tvrde da ima. Naime, dok spavamo, koža prolazi kroz fazu ubrzane stanične obnove koja reparira i obnavlja kožu. Dok se koža obnavlja, potrebno ju je obogatiti onime što joj godi - antioksidansima, vitaminima i hranjivim tvarima.
 
Drugi razlog zašto je noću potrebno adekvatno njegovati kožu je mehaničke prirode, ali svakako može biti štetan za kožu: nivo vlage u koži noću opada. Iako se ujutro od hidratantnije kreme možete probuditi pomalo sjajni u licu iako inače nemate masnu kožu, ne brinite: noću je pojačan i rad žlijezda lojnica, a činjenica da se u snu nerijetko i oznojite ne pomaže matiranom izgledu. No, kožu je bolje pojačano nahraniti noću nego ostaviti nenahranjenom jer ćete se ujutro ustati s ljuskavim, dehidriranim dijelovima, pogotovo u hladnom periodu godine. Našu preporuku noćnih krema pogledajte u webshopu.
 
J.S.
Foto: Pinterest
Objavljeno: 22.10.2015. u 11:04

VEZANE VIJESTI

IZ RUBRIKE

vrh stranice
p p