VIJESTI

Kad ljepota zaboli...

Kako preživjeti u visokim petama?

„Zašto žene nose visoke pete ako su im neudobne?" upitat će se muškarci kolutajući očima na vaše nove cipele koje „treba samo malo razgaziti". Odgovor je jednostavan- čine čuda za samopouzdanje, podižu guzu, produljuju noge, uz njih možete obući haljinu bilo koje duljine, podižu cijelu kombinaciju... Ali nositi štikle je bolno, čak i kad su najudobnije na svijetu, jer nakon nekoliko sati osjećamo pritisak u prstima i bol u gležnjevima. Da ne bi morali prosjediti cijelu večer, donosim nekoliko savjeta za kako izdržati cijelu večer u visokim petama.

1. Neka vam nokti na nogama uvijek budu kratki i obli. Preduge nokte cipela može pritisnuti i uzrokovati bolove, a oštri kutevi se mogu zabiti u meso.

2. Stavite flastere na pete prije nego obujete cipele, a ako vam noga malo „pleše" na peti stavite silikonski uložak za pete (npr. Scholl, 40 kn). Bolje spriječiti nego liječiti.

3. Namažite kritična mjesta poput malog prsta i mjesta gdje cipele zadržava stickom koji smanjuje trenje (npr. Essence, 20 kn)

Ili jednostavno možete obuti ravne cipele.

 

Borina Kopčić

Objavljeno: 26.12.2009. u 12:07

IZ RUBRIKE

vrh stranice
p p