VIJESTI

Kako bismo izgledali da nas šminka robot?

Stroj za uljepšavanje predstavljen je u Saint-Etienneu

beauty 
Dosad ste zasigurno već u potpunosti digitalizirali svoj život. Od zaključavanja auta iz daljine do naručivanja hrane tabletom, naš svijet postao je posve moderniziran osim u onim rijetkim segmentima koje još uvijek radimo ručno - poput šminkanja.

No, postoji li način da automatiziramo i ljepotu? Posljednja kreacija studentica primjenjenih umjetnosti iz Beča, Maye Pindeus i Johanne Pichlbauer, uvjeriti će vas da se u procesu šminkanja ipak najbolje pouzdati u vještine vlastite ruke.
 
beauty
Njihova interaktivna mašina za uljepšavanje imala je debitantnski nastup na Biennale Internationale Design događanju u Saint Etienneu, i na posjetitelje je aplicirala sve od eyelinera do ruža, a same kreatorice su mašinu nazvale potencijalom da se potakne diskusija o prirodi ljepote i emocionalnoj vezi ljudsko - robotskih odnosa. Posjetitelji galerije svoje su glave trebali prisloniti na predviđeno mjesto i čekati da simpatični, no ne i suviše talentirani robot odradi svoj dio posla.

Pindeus i Pichlbauer o svoj su eksperiment opisale komentarom da je robot imao vlastitu viziju lijepo našminkanog lica i upitale se što to zapravo, osim društveno konstruiranog značenja lijepog lica, konstituira ideju dobrog make upa. Jesu li uspjele u svojem eksperimentu, pogledajte u sljedećem videu:
 

J. S.
Foto: Pinterest
Objavljeno: 19.03.2015. u 13:23
Tagovi: Make up, beauty

IZ RUBRIKE

vrh stranice
p p