VIJESTI

Kako do savršenog osmjeha?

Saznajte sve o trendovima u kreiranju prekrasnog osmjeha
slika 
Kad bi svatko od nas imao listu želja, savršeni osmijeh bi gotovo u svakoj od njih bio pri samom vrhu. Većina nas pokušavala je ispraviti nepravilan zagriz i položaj zuba još u tinejdžerskoj dobi, ali rješenja nisu uvijek bila onakva kakva smo priželjkivali. Također, zbog načina života možemo izgubiti osmijeh kakav smo imali. Donosimo pregled najmodernijih stomatoloških metoda za vraćanje savršenog osmijeha na vaše lice.

Danas svi žele izgledati ljepše i mlađe, a kako vizualni mediji diktiraju naš svakodnevni život, možemo se složiti da je gotovo svima cilj izgledati poput osoba s naslovnica. Estetska stomatologija postala je sastavnim djelom mode i showbiza uz pomoć raznih stomatoloških tehnika i to: postavljanje krunica i mostova, visokoestetskih ljuskica, izbjeljivanja zubi i ugradnje zubnih implantata.

Hollywood Smile
Predstavljamo vam savršeni osmijeh tzv. Hollywood Smile - osmijeh poznatih zvijezda, glumaca i VIP osoba koji su prepoznati svugdje u svijetu po – savršenom osmijehu, pravilnim i bijelim zubima.
Hollywood Smile predstavljaju bijele, pravilno položene i ravne zube, a kako bi se kreirao savršen osmijeh treba se pridržavati pravila u kreiranju zvjezdanog osmijeha. Holivudski osmijeh predstavlja vrhunac u estetskoj stomatologiji, idealno posložene i blistavo bijele zube.
Savršeni osmijeh podrazumzijeva boju zuba koja mora biti u kontrastu s kožom i u skladu s bojom očiju. Prednja dva gornja sjekutića moraju biti simetrična oko centralne linije lica ili se barem mora stvoriti iluzija simetrije.Savršena linija osmijeha je ona koja prati crtu donje usne i paralelna je s horizontalnom linijom zjenica očiju.
 
teeth
Metode i savjeti za savršeni osmijeh
Danas mnogo zdravstvenih čimbenika utječe na ljude kako bi se pravilno hranili i time poboljšali svoje opće zdravlje. Stomatologija se također vodi tim načelima i savjetuje da doza šećera koju dnevno unosimo može maksimalno biti četiri žlice. Isto tako, preporučuje se što manji unos pića kao što su gazirani sokovi, šumeće tablete i energetski napici. Šećer ima iznimno loš utjecaj na zube te može stvoriti ozbiljne oralne probleme. Savjetuje se izbjegavanje kisele hrane i pića jer mogu oštetiti zubnu caklinu.
Također, higijena se mora održavati redovito i pravilno kako ne bi došlo do upale ili krvarenja zubnog mesa koje osim za zdravlje zubi može iznimno naštetiti općem zdravlju ulaskom bakterija u krv. Onima koji puše, osim redovite oralne higijene preporučuje se da svaka 2-3 mjeseca posjete stomatologa kako bi očistili nakupljeni zubni kamenac.
 
Krunice i mostovi (protetika)
Kod nešto većih oštećenja, kad su zubi jako oslabljeni i kad se više ne može ugraditi plomba, ugrađuju se zubne krunice kako bi zaštitile ili preoblikovale zub. Zub se sa svih strana brusi kako bi se na njega mogla pravilno ugraditi krunica. Krunice se izrađuju od keramike, kombinacijom metala i keramike i od cirkona, ovisno od razine estetike i čvrstoći koja se želi postići odabire se jedna od njih. Kod nedostatka više zuba može se ugraditi i zubni most koji čini nekoliko spojenih krunica. Oni se stavljaju na prirodni korijen zuba ili na ugrađeni implantat.
 
Visokoestetske ljuskice
Savršeni osmijeh se može graditi pomoću iznimno popularnih zubnih ljuskica (eng.Veneers). One su posebno uspješne (pogodne) kod manjih oštećenja na zubima poput karijesa, trajno oštećene cakline itd. Izrađuju se od visokoestetskih materijala i nakon brušenja zubi na manje od 0.8mm lijepe se na prirodni zubi i tako se stvara gotovo savršeno bijeli osmijeh.
 
teeth

Izbjeljivanje zubi

Konzumiranjem kave i drugih obojenih pića, starenjem ili pušenjem zubi mijenjaju boju i postaju tamniji. Za održavanje bjeline zuba odgovorna je caklina. Ona se s godinama troši i tako do izražaja dolazi tamnija boja zubi. U Poliklinici ARENA u jednom tretmanu možete vratiti bjelinu vaših zubi i stvoriti osmijeh na kojim će vam zavidjeti.
 
Zubni implantati (implantologija)
Kod većih oštećenja zubi, odnosno ako Vam nedostaje jedan ili više zubi savršeni osmijeh može se nadomjestiti pomoću zubnih implantata. Oni se ugrađuju u zubnu čeljust i srastanjem sa zubnom kosti dobivaju čvrstoću. Na zubni implantat se zatim ugrađuje nadogradnja i krunica i zajedno čine trajnu i savršenu zamjenu za prirodni zub. Stvaranje savršenog osmijeha može trajati od nekoliko dana do nekoliko mjeseci ovisno o stanju vaših zubi i kosti. Savršeni osmijeh učinit će vas mlađima i vratit će Vam izgubljeno samopouzdanje.

U Stomatološkoj poliklinici ARENA možete napraviti specijalistički pregled, savjetovati se s našim stomatolozima i odlučiti se za savršeni osmijeh. Za više informacija posjetite našu web stranicu ili nas kontaktirajte putem telefona 01/6542655 ili putem e-maila: info@arenapoliklinika.hr

Foto: PR
Objavljeno: 27.04.2015. u 11:34

IZ RUBRIKE

vrh stranice
p p