VIJESTI

Kako isfenirati kosu poput profesionalca?

6 koraka do prekrasne isfenirane kose
hair 
Jedna od najjednostavnijih stvari kod oblikovanja kose zasigurno je feniranje, no ako se ne znamo dobro fenirati, onda nam se ovaj zadatak često pretvara u noćnu moru koja na kraju najčešće završi odustajanjem i vezanjem repa. Srećom, tu su profesionalci, poput Jeromea Lordeta iz Pierre Michel frizerskog salona, koji su s nama voljni podijeliti svoje iskustvene savjete. Donosimo vam top savjete i korake kako isfenirati kosu tako da bude ravna, glatka i uredna.

1. Ako imate tanku kosu, trebate joj dodati punoću i volumen. Nagnite glavu tako da vam kosa visi i sušite je prolazeći kroz nju prstima. Dok kosa nije gotovo posve suha, nemojte se truditi oblikovati je okruglom četkom jer će vam se ruke umoriti od držanja fena u zraku, a rezultat neće biti spektakularan.
 
hair
2. Kad vam je kosa gotovo posve suha, uspravite glavu. Prije nego se uhvatite četke, kosu dodatno isfenirajte prolazeći kroz nju prstima u smjeru pada kose kako biste izbjegli stršanje mlade kose.

3. Odaberite četku za oblikovanje kose. Treba vam četka okruglog tipa, a korisno je znati da će vam manja okrugla četka bolje stvarati valove u kosi i dizati kosu od tjemena, odnosno idealna je za voluminozne frizure. Velika okrugla četka je lakša za ravnanje kose.
 
hair
4. Kosu trebate podijeliti u deset do petnaest pramenova, ovisno o njezinoj gustoći i zatim počinjete proces feniranja četkom. Fenirate uvijek od korijena prema vrhovima kose, a glava fena treba biti okrenuta prema podu tako da zalegne sitne vlasi umjesto da ih odiže od ostatka kose.

5. Kad dođete do vrhova, četku trebate zarotirati više puta, a zatim cijeli postupak ponoviti po potrebi.
 
hair
6. Za postizanje efekta pune i voluminozne kose, gornje ćete slojeve pramenova trebati isfenirati i s donje strane, u području uz sami korijen kose. Pripazite da se ne opečete kad prinosite fen blizu vlasištu i obavezno zaštitite svoju kosu sredstvom koje ublažava negativne učinke topline.

J. S.
Foto: Pinterest

Objavljeno: 05.04.2015. u 11:00

IZ RUBRIKE

vrh stranice
p p