VIJESTI

Kako izbjeći loše šišanje?

Nikad više nezadovoljna kod frizera!

Desilo se svakome, ali to je slaba utjeha! Kosa je već odrezana i idućih nekoliko mjeseci skrivat ćete ju pod kapom ili maramom, otići drugoj frizerki ili uporno ponavljati kako je frizura upravo onakva kakvu ste željeli. Edward Tricomi iz Warren- Tricomi frizerskog salona u New Yorku savjetovao je kako izbjeći katastrofu!

1. Izbjegavajte milimetre, centimetre i decimetre!

Izbjegavajte pričanje o centimetrima jer svatko ima različitu percepciju duljine. Mjerne jedinice su znanstvene, ali nitko ne nosi ravnalo sa sobom. Ako želite 3 cm, uzmite pramen i recite „Želim da suha kosa bude za ovoliko kraća!" jer mokra kosa se čini duljom. I pazite da frizerka uistinu sluša ono što joj govorite.

2. Pokažite!

Frizeri su vizualni tipovi i najbolji način je da im pokažete sliku onoga što želite. Ako ne želite ništa sa slike, pokažite rukama do kuda želite da doseže kosa. Kad je o boji riječ pokažite nijansu iz kataloga, nemojte samo reći „plave pramenove" jer plavo može biti baby blond, medeno, ali i indigo!

3. Budite iskreni

I prema sebi i prema frizerki. Odmah joj recite koliko vam se da baviti kosom. ako ujutro nemate vremena za uvijanje, nemojte inzistirati na frizuri koja inzistira na desetominutnom tretmanu. Ako zabušavate s farbanjem, nemojte mijenjati boju kose drastično!

4. Budite jasni

Ne ostavljajte mjesta kreativnosti frizerke ako to zaista ne želite. Što više specificirate svoje želje, veća je šansa da ćete izaći zadovoljni. Uzmite u obzir konstruktivne prijedloge frizerke, ali neka vam ne nametne svoje mišljenje.

5. Pazite dok sjedite

Idealno bi bilo da magazin ostavite po strani i pomno pratite što frizer radi s kosom. Ako vam se čini da su stvari otišle predaleko (ili prekratko) zaustavite ga na vrijeme. Osim toga komunicirajte s frizerom i pitajte kako održavati novu frizuru i boju.

 

Borina Kopčić

Objavljeno: 03.01.2010. u 19:30
Tagovi: Kosa, Frizure

IZ RUBRIKE

vrh stranice
p p