VIJESTI

Kako izgledaju stvarne žene?

Tri egzotična grada, tri tipa ljepote
women 
Jeste li se ikada pitali kako izgledaju stvarne žene egzotičnih zemalja poput Egipta, Južne Koreje ili Izraela? U zapadocentričnom imaginariju egzotičnih zemalja, nerijetko žene Kaira ili Tel Aviva zamišljamo kroz konzervativne, ponekad i staromodne ideje, no i ondje žene itekako prate trendove i izgedaju vrlo moderno.

Začuđujuće, žene zemalja koje percipiramo kao egzotične i o kojima maštamo u kontekstu dalekih putovanja, osim specifičnih etničkih obilježja karakterističnih za područje iz kojeg dolaze, zapravo ne izgledaju mnogo drugačije od današnjih Zagrepčanki, Londončanki ili Njujorčanki. Ipak, za razliku od Londona ili koje druge urbane metropole zapadnog svijeta, u Kairu, Seoulu i Tel Avivu primjetan je trend naglašavanja prirodne ljepote i poigravanja s prirodnim atributima ženskog lica.
 women
 
S vremena na vrijeme, akcentiranje prirodnog izgleda ili čak igranje na kartu androgenosti, javi se kao prevalentan trend i u modnim prijestolnicama Zapada, no u gradovima poput Kaira ili Tel Aviva, svježe lice bez ludih boja kose ili pretjeranih tjelesnih modifikacija poput piersinga, i s vidljivim etničkim obilježjima poput prirodnih kovrča ili pjegica, dominantan je način doživljavanja ljepote. Pogledajte kako izgledaju stvarne žene - stanovnice ovih neeuropskih metropola.
 
Seoul: mladenački izgled je cilj svake žene
U Južnoj Koreji zamjetan je trend svježeg, mladenačkog lica bez mnogo šminke osim ujednačenog tena, s lagano valovitom ili prirodnom i blago teksturiranom kosom, ponekad u ludim bojama, i s naglašenim obrvama koje delikatnim licima djevojaka Seoula daju izražajnost, zadržavajući prozračnost i blistavost looka.
 
seoul 
seoul 
seoul 
seoul
Tel Aviv: čisto lice bez šminke
Djevojke Tel Aviva obožavaju čistu kožu bez ikakvog make upa ili s vrlo minimalnom šminkom, a s obzirom na prirodnu ljepotu ovih djevojaka, ništa više od toga im i ne treba. Look Izraelki je baziran na dobroj preparativi koja uvelike olakšava nošenje minimalističkog izgleda: kvalitetna krema za lice sa zaštitnim faktorom, balzam za usne i hranjivi serumi s antioksidativnim djelovanjem noću, apsolutni su must - have u kupaonicama stanovnica Tel Aviva.
 
tel aviv 
tel aviv 
tel aviv 
tel aviv 
Kairo: naglašene oči su nezaobilazni dio make upa
U Egiptu je, naravno, obavezan dio make upa dobar crni eyeliner ili decentnija crna kajal olovka na očima koja look stanovnica Kaira čini dodatno egzotičnim i senzualnim. Kosa je najčešće vrlo prirodna, nonšalantna i istaknutih etničkih obilježja, a obzirom na toplu maslinastu put, Egipćanke najčešće imaju i zahvalnu kožu koja nije sklona oštećenjima od Sunca, i na kojoj se nepravilnosti u pravilu ne ističu, što im omogućava da istaknuti eyeliner upare s vrlo prirodnim ostatkom make upa.
 
kairo 
kario 
kairo 
kairo
J. S.
Foto: Abdallah Sabry, Seungjeom Choi, Miri Davidovitz
Objavljeno: 10.04.2015. u 12:23

IZ RUBRIKE

vrh stranice
p p