VIJESTI

Kako izgledati poput pin up ljepotice?

Najbolji vintage lookovi s prvog Vintage Zagreb Festivala
vintage
   
Još danas i sutra, točnije do 19. rujna, u srcu Zagreba održava se prvi Vintage Zagreb Festival koji predstavlja najbolje od umjetničkog, filmskog, plesnog, glazbenog i modnog aspekta vintagea, odnosno perioda od 1940-tih do 1960-tih godina. Nas su pak zanimale dvije beauty teme: kako se našminkati i kako napraviti frizuru u vintage stilu. Ekskluzivne savjete s nama su podijelile dvije stručnjakinje iz beauty svijeta: frizerka Maja Milinković i vizažistica Bojana Zrinščak.
  
"Vintage šminka je uglavnom bazirana na tušu, na usnama istaknutima crvenim ili nekom varijantom jačeg rozog ruža, te na lijepo definiranim obrvama. To je osnova koja je karakteristična za vintage period, no ja osobno make up volim modernizirati i prilagoditi. Oči naglasim tušem, lice volim da je čisto i bez pretjeranih kontura, i da se usne istaknu ružem. To je najčešće klasična crvena, no ja se volim poigrati i s tamnijim varijantama crvene, primjerice s trulom višnjom. Brinete mogu koketirati s tamnijim nijansama, dok mi je na plavušama lijepa jarko crvena", poručila je Bojana.
  
vintage 
Obzirom da su na bila prezentirana dva looka, jedan klasično pin up, a drugi u nježnijim tonovima, odmah smo pomislili kako je ideja bila prikazati dnevnu i večernju varijantu vintage šminke.
  vintage
  
No, bili smo u krivu:
 
"Kod vintagea nema dnevne i večernje varijante make upa. Htjeli smo prikazati dvije različite varijante pin upa, a u obje je naglasak na lijepo definiranim očima. Meni je odlična Maybellineova gel varijanta tuša, i s njime volim napraviti osnovnu liniju koju, ako djevojka koju šminkam ima veliki kapak, dodatno volim istaknuti tušem u olovci. Chanel ima savršene tuševe, dok su mi među tuševima srednjeg ranga podjednako dobri i Art Deco proizvodi, dok bih curama na budžetu preporučila Essenceove tuševe. U razgovoru sa svim pin up modelima sam shvatila da ih one dosta vole, a i poprilično su dugotrajni", otkrila je Bojana.
  
vintage  
Ništa manje impresivne nisu bile niti viđene frizure s karakterističnim rolicama.
   vintage
   
Frizerka Maja, zadužena za ove kreacije, ukratko nam je objasnila sve o ovakvom stiliziranju i oblikovanju kose:
  
"Pri odabiru vintage frizure odlučile smo se na tzv. victory rolls, trend u kosi koji nastaje krajem 1940-tih, nakon Drugog svjetskog rata. Žene su podizale kosu u tzv. victory rolls, a iza su dizale kosu u punđe ili su je ostavljale raspuštenima s blagim valovima kao što sam napravila na tamnokosoj djevojci. Za izradu victory rollsa trebaju vam samo ukosnice. Ako je kosa nešto tanja, onda se može i malo natapirati, i to je u principu to. Kosu sam dodatno kovrčala i figarom, premda to nije baš tipično za to vrijeme, kako bismo pojednostavili cijeli proces, no žene su prije zapravo radile tzv. pin curls. Ukratko, spavale su s malim rolicama koje su pričvrstili ukosnicama kako bi postigle valove kad bi ujutro raspustile kosu. Kosu ćete učvrstiti lakom za kosu, a količinu laka određujete s obzirom na težinu i gustoću kose", istaknula je frizerka Maja.
   
vintage   
Jelena Skendžić
Foto: PR
Objavljeno: 18.09.2015. u 12:04

VEZANE VIJESTI

IZ RUBRIKE

vrh stranice
p p