VIJESTI

Kako našminkati kožu lica prije fotografiranja?

3 savjeta za bolji izgled na fotografijama
beauty
   
Pripadate li skupini nefotogeničnih ljudi koji na fotografijama uvijek izgledaju manje atraktivno nego u stvarnosti, niste jedini. No, vjerujte nam na riječ, svi mogu naučiti kako bolje pozirati, odnosno kako se pripremiti za fotografiranje. Kod nas žena, greška je nerijetko u odabiru pogrešne šminke koja nas vizualno postaruje, odabiru boja koje nam ne laskaju i ostalim make up detaljima o kojima inače baš i ne razmišljamo. Donosimo vam top tri savjeta kako popraviti najčešće greške koje radimo prilikom pudranja lica neposredno prije fotkanja.

1. Ne razmišljamo o teksturi. Naime, na fotografiji koja nije digitalno obrađena, objektiv će, zbog padanja svjetlosti na lice, teksturu kože uvijek učiniti manje laskavom te stoga intuitivno za fotografiranje stavljamo po nekoliko slojeva pudera koji na licu izgledaju teško. No, to nije najmudriji izbor. Ukoliko imate velike nepravilnosti na licu, puder s jačim prekrivanjem koncentrirajte upravo na ta mjesta, a ostala ostavite prozračnijima kako biste izbjegli izgled maske.

2. Koristite puder koji vašu kožu čini prividno vlažnom. No, polumat tekstura je, za razliku od svježeg izgleda kože, puno bolja opcija za fotografijama jer ćete izbjeći da nenamjerno izgledate masno u licu ili da se sitne nepravilnosti, poput proširenih pora i bora, jasnije vide na fotografiji.

3. Koristite puder u kamenu ili prahu koji u sastavu ima 'silicu' (silicijev dioksid).
Svaki put kad vas netko fotografira s blicom, a vi ste svoju T zonu prepudrali puderom koji u sastavu ima ovaj sastojak, riskirate odbljesak zbog kojeg ćete na slici izgledati kao Casper, odnosno potpuno bijelo. Izbjegavajte ga i umjesto njega odaberite opciju bez silicijevog dioksida.

J.S.
Foto: Pinterest

Objavljeno: 17.11.2015. u 12:28

VEZANE VIJESTI

IZ RUBRIKE

vrh stranice
p p