VIJESTI

Kako nositi ruž za usne?

7 trikova koji će vas oduševiti

Koji ruž za usne mi pristaje? Trebam li koristiti olovku ili je to passe? Zašto mi ova boja stoji čudno? Sve su to pitanja koja će si prosječna žena postaviti tijekom života. Nije da su od svjetske važnosti, ali znaju biti itekako frustrirajuća, pogotovo kada se vratite iz parfumerije s još jednim ružem koji vam ne pristaje. Upravo zato, donosimo sedam malih trikova koji pomaže pri odabiru i nošenju ruža.

1. Pronađite pravu ružičastu nijansu

Prije nego se bacite u potragu odredite svoj podton kože ako već niste. Topli ten zahtijeva toplu ružičastu, dok hladni traži nijanse koje vuku na ljubičasto ili plavo. I neka boja nikada ne bude svjetlija nod boje zubnog mesa.

2. Koristite olovku

Neutralnom nijansom olovke za usne ispunite cijela usta i tek tada nanesite ruž za usne.

3. Igrajte se

Nitko ne kaže da na usnama smije biti samo jedan ruž. Miksajte boje ili jednostavno stavite malo sjajila preko ruža. Dobit ćete novu nijansu u sekundi.

                                

4. Koristite korektor

Ni slučajno kao bazu za ruž! Stavite ga oko usana, pogotovo u Kupidov luk kako bi naglasili oblik.

5. Prepudrajte usne

Ako nemate nude ruž, nanesite balzam i lagano ih prepudrajte svojim puderom u kamenu. Pazite da ne koristite ovu tehniku prečesto, jer puder isušuje nježnu kožu usana.

                              

6. Koristite primer

Primer za usne je možda bolja investicija od skupog ruža, jer čak i onim najnekvalitetnijim daje trajnost.

7. Koristite maramice

                                    

Ako želite trajniju nijansu uvijek nakon nanošenja ostavite otisak na maramici. Nanesite ruž opet, pa ponavaljajte postupak dok ne ostane dovoljno pigmenta na usnama. Na kraju nanesite završni sloj ruža kojeg nemojte dirati.

B.K.

 

foto: InStyle

Objavljeno: 29.10.2010. u 13:23
Tagovi: ruž, Make up

IZ RUBRIKE

vrh stranice
p p