VIJESTI

Kako odabrati pravi bronzer za sebe?

Donosimo vam top savjete poznate vizažistice Dajane Pajkić
skin 
Ljeti nema ništa ljepše od lica koje je blago obasjano dobrim bronzerom na svim strateškim točkama. Ako ga pravilno nanesemo, bronzer našem licu daje sjaj, dimenziju i blago osunčan izgled kojem je cilj istaknuti ono najbolje u našem prirodnom koloritu. Upravo zato, posebno je bitno odabrati dobro pogođenu nijansu bronzera, ali i dobru teksturu proizvoda prilagođenu našem tipu kože. O malim trikovima i savjetima kako odabrati pravi bronzer za sebe popričali smo s poznatom vizažisticom, Dajanom Pajkić, koja je zadužena za dobar izgled mnogih celebrityja, uključujući i Severinu.

Koja je razlika između bronzera i pudera za konturiranje lica?
Bronzer ili puder za konturiranje? Mnoge od nas ne znaju čak niti osnovnu razliku između ovih proizvoda, no vrlo ih je bitno razgraničiti jer se razlikuju po svemu, pa čak i po funkciji.
 
dajana pajkićDajana Pajkić

“Bronzeri nam prvenstveno služe da bismo dobili malo tamniji, osunčani izgled. Razjasnimo odmah na početku razliku između bronzera i pudera za koturiranje lica. Bronzeri, kao što sam rekla, služe za osunčavanje lica i većinom sadrže shimmer u sebi, tj. lagani sjaj, tako da kad prijeđemo velikim kistom vanjski, rubni dio lica s bronzerom, dobijemo lijepi, sjajni i osunčani efekt. Puderi za konturiranje su mat, dakle bez sjajnih čestica, jer nam on služi za sakrivanje nedostataka na licu, tj. većinom za sužavanje lica. Puder za konturiranje ne smije sadržavati shimmer jer on ističe dijelove lica na koje se nanosi. Tako da je korištenje bronzera za koturiranje zapravo kontradiktorno onome što želimo postići”, izjavila je Dajana.
 
skin
Na što paziti pri odabiru bronzera?
Bronzere pronalazimo u više tekstura, boja i finiša pa je kozmetičkim laicima ponekad teško odlučiti što im od tih proizvoda uistinu odgovara. Srećom, Dajana nam je objasnila točno kako odabrati pravi bronzer za sebe.

“Bronzere možemo pronaći u više varijanti, ovisno o namjeni i efektu koji želimo postići. Kad je riječ o licu, najčešće korišteni su oni u kamenu, a zatim kremasti. Kad je riječ o tijelu, većinom se koriste tekući bronzeri, a postoje i onu u spreju koji su jako praktični. Kod biranja bronzera za lice treba paziti da nije puno tamniji od našeg tena, da nije prenarančast i da shimmer koji sadrži nije prenaglašen. Dakle, birajte toplu nijansu koja je ton, dva tamnija od vašeg tena i neka ima lagani, sitni sjaj u sebi. Bronzeri u kamenu su praktičniji i jednostavniji za korištenje jer ga u svega nekoliko poteza velikim kistom nanesete na jagodice i vanjski dio lica. Ako niste baš vješti s nanošenjem make upa, nemojte gubiti vrijeme na kremaste bronzere jer su velike mogućnosti da ćete biti flekavi. Bronzeri za tijelo većinom sadrže više shimmera i sjaja u sebi nego oni za lice, ali opet pazite da ne pretjerate s pretamnom bojom i dobro ga umasirajte u kožu tako da vam ne ostanu mrlje”, poručila je Dajana.
 
skin
Koje bronzere Dajana voli koristiti?
Sigurno već znamo da se bronzer nanosi tek na ključne točke lica koje želimo istaknuti i koje trebaju imitirati mjesta gdje bi nas prirodno najviše “uhvatilo” sunce. No, kojim redoslijedom nanositi bronzer?

“Što se tiče redoslijeda nanošenja bronzera, ako ste početnik, uvijek ga nanosite na kraju, tj. kad ste završili cjelokupan make up. Tako ćete na osnovi toga kako ste se našminkali vidjeti koliko vam je bronzera potrebno i kakav točno look želite postići. Nanosite ga većim kistom na vanjski dio lica i lagano na jagodice. Nakon toga mozete dodati highlighter na sljepoočnice i rumenilo na jagodice. Pazite da sve dobro izblendate i da nema oštrih i vidljivih prijelaza”, rekla je Dajana.
 
skin
Za kraj, zanimalo nas je i koji se to proizvodi mogu naći u Dajaninom vizažističkom kovčegu.

“Moji najdraži bronzer je vječni NARS Laguna, a najbolji puder za konturiranje koji sam probala je Kevyn Aucoin The Sculpting Powder. Koristim i Douglas Bronzing powder, MAC Gold Deposit i hightlighter Soft and Gentle. Za tijelo obožavam Scott Barnes Body Bling”, podijelila je s nama talentirana vizažistica.

Jelena Skendžić
Foto: Pinterest, Dajana Pajkić
Objavljeno: 03.06.2015. u 16:24

IZ RUBRIKE

vrh stranice
p p