VIJESTI

Kako odabrati tamni ruž prema puti?

Savjeti stručnjaka uz mladog vizažista Kostu Miljkovića
makeup   
Da su tamni ruževi apsolutni hit potvrdile su nam brojne modne revije, ali i razgovori s vodećim vizažistima čiji je posao biti uvijek korak ispred trendova. Isto nam je potvrdio i mladi vizažist Kosta Miljković koji je šminkao modele u backstageu BIPAFASHION.HR-a i čiji smo talent osvjedočili iz prve ruke.

Upravo njega upitali smo da nas savjetuje kako uspješno iznijeti najveći trend sezone - usne u zagasitim nijansama. Točnije, zanimalo nas je možemo li svi izgledati dobro s tamnim ružem i, na našu sreću, odgovor je potvrdan. No, poanta nije u tome možemo li svi nositi tamni ruž, već kako odabrati pravu nijansu za svoju put i kako joj prilagoditi ostatak šminke tako da nam lice izgleda dobro balansirano i harmonično, a da pritom usne ne nadvladaju sve ostalo na licu. Složit ćete se, djevojkama izrazito svijetle puti najteže je dobro iznijeti tamni ruž.
    kosta miljković
Kosta Miljković
  
"Što se tiče tamnog ruža na blijedim djevojkama, nijansa ruža igra veliku ulogu. Nijansa ne bi trebala biti previše tamna, odnosno ne bi smjela ići previše u bordo ili mahagonij nijansu. Ne bi bilo loše da ta nijansa u sebi sadrži primjese toplih tonova, poput boje maline. Osim toga, podloga je izuzetno bitna. Trebala bi biti ujednačena i nikako ne svjetlija od njihove prirodne puti, a rumenilo i blage konture ne bi smjele odskakati. Highlighting je također bitan dio make upa jer daje svježinu i prozračnost licu. Nijansa rumenila bi trebala biti usklađena s podtonom ruža da bi cjelokupan make up izgledao prirodnije", smatra Kosta.
  
makeup 
No, pravilan odabir tamnog ruža ne muči samo svjetlopute djevojke: pogrešno odabrana nijansa nerijetko je problematična i tamnijim ženama, premda intuitivno možemo pomisliti da tamni ruž uvijek pristaje tamnoputim djevojkama. Kosta je i za žene srednje, odnosno maslinaste puti podijelio korisne savjete.

"Ako žele da se tamni ruž ističe na njihovom licu, djevojke s maslinastim tenom mogu koristiti tamni ruž koji u sebi ima crvenkastog pigmenta. Djevojke sa zlaćanim tenom su dosta u prednosti u odnosu na ostale jer takav ten sam od sebe ima dovoljno topline, i mogu se igrati s nijansama. Djevojkama sa svijetlim očima odlično pristaju tamniji ruževi jer im, osim usana, i boja očiju dolazi do izražaja", izjavio je.
 
makeup 
No, kao što smo već naveli, potencijalni problem nije samo u odabiru prave nijanse. Nepravilno kombiniranje tamnog ruža s ostatkom make upa na vašem će licu izgledati loše čak i ako nosite najsavršeniju vamp nijansu na svijetu.

"Smokey eye i tamni ruž je najbolje kombinirati za večernje varijante. Veoma bitan je odabir sjenila koje ćete koristiti. U posljednjim sezonama trendi su nijanse sjenila poput tamnoljubičaste, bordo te smeđi tonovi koji imaju crvenkasti ili ljubičasti pigment. Takve nijanse odlično pristaju uz tamne ruževe. Osim boje, oblik sjenčenja igra veliku ulogu. Smokey eye bi trebalo raditi uz kapke, a nikako ne preko cijele površine kapka što može stvoriti pomalo gothic look. Zanimljivo će izgledati ako uspijete naći sjenilo za oči koje je iste nijanse kao i ruž koji planirate nositi jer ćete imati sklad tonova i vaš make up će izgledati mnogo urednije", zaključio je Kosta.
 
makeup  
Jelena Skendžić
Foto: Instagram, Pinterest, Vogue
Objavljeno: 16.11.2015. u 15:15
Tagovi: ruž za usne

VEZANE VIJESTI

IZ RUBRIKE

vrh stranice
p p