VIJESTI

Kako prepoznati svoj oblik očiju?

6 oblika očiju, 6 načina šminkanja
eyes  
Za uspješno šminkanje očiju, potrebno je posjedovati osnovna znanja o make upu, ali i o tome kako šminku uspješno prilagoditi licu. Mnoge žene ne znaju koji točno oblik očiju imaju, a sukladno tome niti kako ga našminkati tako da izvuku apsolutni maksimum iz njega.

Tek rijetke sretnice među nama imaju oblik očiju koji je najzahvalniji za šminkanje. Mnogim ženama su već u mladosti spušteni kapci, neke od nas imaju prerazmaknute, a neke duboko usađene oči. Premda je svaki oblik oka lijep na svoj način, većinu očiju će neadekvatna šminka dodatno postariti ili istaknuti njegove manje laskave strane, te je stoga imperativ znati kakav oblik očiju imamo kako bismo ga moli make upom učiniti što atraktivnijim. Riješite naš kviz i doznajte točno koji oblik očiju imate!
 
eyes
Imate li vidljiv kapak?
Premda je ovaj oblik oka karakterističan za azijsku populaciju, oči bez vidljivih kapaka mogu se pronaći i u populacijama bjelačkog porijekla. Ako imate ovakav tip oka, šminkat ćete veliki komad kapka iznad samog pregiba. Pripazite da pritom dobro blendate sjenilo i kreirate privid dimenzije na oku kako biste izbjegli nedefinirani, plošan izgled kapka.

Ako imate vidljiv kapak, zamislite da vertikalnom sredinom kapka prolazi zamišljena linija. Završava li vam vanjski kut oka iznad ili ispod te linije?
Ako vam je donja linija kapka završava iznad te zamišljene linije, imate idealan oblik oka kojeg je vrlo jednostavno šminkati. Međutim, ukoliko vam je kapak usmjeren prema dolje, moguće je da će vam oči imati tužan ili sjetan izraz pa je šminkom potrebno vizualno podignuti oko. Mačkaste linije eyelinerom stvorene su za vas!

Imate li jasno definiran, no obješen kapak?
Slično kao i s očima čiji je vanjski kut usmjeren prema dolje, i obješeni kapci imaju tendenciju izgledati umorno i vizualno vas postarivati, te je i njih potrebno vizualno podizati. Izbjegavajte nanositi tamno sjenilo cijelom dužinom kapka jer će ga vizualno dodatno otežati.
 
eyes
Vidi li van se bjeloočnica na donjoj točki oka kad gledate ravno ispred sebe?
Vaše oči su okrugle. Kako biste balansirali lice, vaš će zadatak biti vizualno izduljiti oči. Nanošenje eyelinera u tankoj, no dugačkoj liniji, kao i nanošenje sjenila gradijentno od svjetlijeg u unutarnjem kutu oka prema tamnijem na samim krajevima, dat će vašim očima privid izduljenosti.

Nalikuju li vaše oči obliku badema?
Ako je ovo slučaj, imate bademaste oči, još jedan oblik oka kojeg je vrlo jednostavno šminkati. Ovakve oči su u pravilu vrlo simetrične i idealne za eksperimentiranje s raznim make up lookovima.
 
eyes
J.S.
Foto: Pinterest
Objavljeno: 26.06.2015. u 12:21

VEZANE VIJESTI

IZ RUBRIKE

vrh stranice
p p