VIJESTI

Kako prestati gomilati kozmetiku?

Savjeti koji će spasiti vaš novčanik

Koliko imate sjenila? A rumenila? A neotvorenih proizvoda? Spadate li u kategoriju žena koje se raspamete čim vide nešto novo na kozmetičkom štandu ili čiji broj kozmetičkih ljubimaca prelazi dvoznamenkaste ili čak troznamenkaste cifre, razumijemo vas, ali i nudimo rješenja za vašu ovisnost.

Lois Joy Johnson, urednica mnogih beauty magazina i rubrika, je u svojoj tridesetogodišnjoj karijeri naučila mnoge trikove vezane uz kupovinu kozmetike i objavila ih u knjizi The Makeup Wakeup, a mi ih prenosimo kako se više nikad ne bi vratili kući s nečim što već imate (samo u drugom pakiranju).

1. Skuplje nije uvijek i bolje

Najbolja je kozmetika ona koja vama odgovara bez obzira radi li se o laku za 20 kuna ili kremi za 2 000 kuna. Danas se kvalitetni proizvodi mogu nabaviti za cijenu dviju kava, samo je pitanje hoće li vama osobno odgovarati baš ta tekstura i baš ti sastojci. Osim toga, Lois upozorava kako luksuzni i brendovi srednjeg ranga često imaju iste vlasnike i koriste veoma slične sastojke.

2. Bježite od promotorica

Ne doslovno, ali mnoge žene popuste promotoricama i prodavačicama na štandovima samo kako bi ih se riješile. Ljubazno zahvalite na pomoći i razgledajte sami. Tako ćete u miru odabrati ono što vam se sviđa i ono što vam je potrebno.

3. Zaustavite se na vrijeme

Prije nego kupite neki proizvod, prođite u glavi sve slične proizvode koje već posjedujete. Treba li vam pedeseti nude lak ili osamnaesto ružičasto rumenilo? Samo ako ste profi vizažist. Redovito bacajte staru kozmetiku, a sve što vam ne odgovara, a još uvijek je u dobrom stanju proslijedite dalje.

B.K.

Objavljeno: 08.06.2011. u 17:40

IZ RUBRIKE

vrh stranice
p p