VIJESTI

Kako se ne udebljati tijekom Uskrsa?

Ostanite zdravi i fit tijekom blagdana
food 
Uskrs je idealno vrijeme za nabiti par kilograma neposredno prije ljeta: od šunkice do pince, sve je tako fino i primamljivo da nas jednostavno tjera na još. No, kako u proljeće svi nekako pokušavamo izgubiti onih nekoliko suvišnih kilograma nakupljenih zimi, jesti masno i slasno je svakako kontraproduktivno. Donosimo vam odlične savjete kako za Uskrs jesti fino i tradicionalno, a ne udebljati se.

Kuhana jaja, svježi sir, mladi luk i rotkvice su dozvoljena hrana
Umjesto da pripremite klasični blagdanski stol, ovog Uskrsa razmislite o tome da vaša hrana i dalje bude dovoljno tradicionalna, a opet lagana i niskokalorična. Umjesto stola punog kaloričnih delikatesa, svoj objed pripremite s puno sezonskog povrća i kuhanim jajima.
  eggs
 
toast
 
Sve od jutarnjeg tosta s kuhanim jajima i svježim mladim lukom, preko svježeg sira na domaćim kruščićima do obilne salate koju ste obogatili kuhanim jajima - mogućnosti su neiscrpne. Umjesto suncokretovog, u spravljanju delicija koristite maslinovo ulje i hranu nemojte suviše soliti kako biste izbjegli osjećaj nadutosti.
 
poached
Sa kuhanom šunkom budite umjereni
Iako je kuhana šunka tradicionalna hrana za Uskrs, pokušajte s njom biti umjereni. Umjesto da je konzumirate obilno, narežite je na trakice ili komadiće i poslužite kao dodatak jelu koje obiluje zdravom, vlaknastom hranom ili je servirajte u proljetnim rolicama punima svježeg povrća.
 
rolls 
Šunkicu jedite s toplim domaćim varivom, a ako je jedete s kruščićima, pokušajte ih ispeći sami, a kako biste povećali udio vlakana u njima, svakako koristite integralno brašno s kojim će vaša probava biti zadovoljna.
 
stew
Slatko konzumirajte najmanje
Iako su blagdani nezamislivi bez slastica, pa vam ni mi nećemo savjetovati da ih uopće ne konzumirate, poslastice ipak shvatite kao desert, odnosno kao nešto što dolazi na kraju zasitnog obroka i što služi doslovno da se na brzinu zasladite. Zadržite se na malim porcijama umjesto da pojedete čitav protvan kolača. Ako ipak zgriješite sa slatkim, potrudite se da to ipak bude jedan dan, a ne cijeli tjedan.
food
Šetnje
Vjerujemo da na Uskrs nećete poći u teretanu ili na obližnje trkalište, no kako je ovo ipak savršeni blagdan za druženje s dragim ljudima i obitelji, zašto ga ne provesti u šetnji i uživanju u prirodi? Lagani oblik kretanja djelovati će povoljno na vaš kardiovaskularni sustav i pokrenuti vašu probavu čineći konzumiranu hranu izvorom vaše energije, umjesto da se od nje osjećate umorno i bezvoljno.
 
Pogledajte sjajan uskršnji prijedlog kako na zdrav i ukusan način poslužiti kuhana jaja:
 

J. S.
Foto: Instagram
Objavljeno: 04.04.2015. u 10:00

IZ RUBRIKE

vrh stranice
p p