VIJESTI

Kako spriječiti mjehuriće na laku za nokte?

Evo što radite pogrešno pri manikuri
nails

M
jehurići na vašoj omiljenoj manikuri naporan su i ponekad ustrajan problem kojeg je, vjerovali ili ne, vrlo jednostavno iskorijeniti. Šansa da radite nešto od ovih pogrešnih koraka pri apliciranju laka za nokte velika je, ukoliko vas ovaj neugledni problem često muči.

Prvi mogući uzrok svakako je korištenje dotrajalog laka za nokte. Iako lakovi za nokte u principu nemaju fiksni rok trajanja, onog momenta kad postanu preljepljive, gotovo gumaste teksture, i kad se više ne mogu namazati u tankom sloju, vjerojatnost da će vam upravo takav lak za nokte uništititit manikuru mjehurićima prilično je velika.
 
nails
Drugi mogući uzrok je lakiranje predebelih slojeva. Lak je potrebno nanositi u nekoliko odvojenih nanosa, kad se onaj prethodni posve osušio, i to u relativno tankom sloju. Ako svoj lak nanosite tako da postignete potpunu neprovidnost već u jednom nanosu, postoji mogućnost da si ovom prilikom stvorite i neželjene mjehuriće na noktima.

Treća i posljednja opcija zašto vam se događaju mjehurići je i - ljeto! Iznadprosječno tople temperature mogu utjecati na teksturu laka uzrokujući manje elegantan nanos na nokte te ih je stoga ponajbolje držati u frižideru desetak minuta prije lakiranja.

J.S.
Foto: Pinterest
Objavljeno: 19.07.2015. u 00:00
Tagovi: lak za nokte, nokti

VEZANE VIJESTI

IZ RUBRIKE

vrh stranice
p p