VIJESTI

Kava u službi ljepote

Beauty saveznik kojeg moramo imati pored sebe i to ne samo u jutarnjem ritualu

Iako nam je kava najbolja jutarnja prijateljica, ona je puno više od toga za naše tijelo. Pravi beauty saveznik kojeg moramo imati pored sebe i to ne samo u jutarnjem ritualu.

Kava je snažan antioksidans s nevjerojatnim svojstvima za cjelokupno zdravlje kože. Antioksidansi se prerano bore kod starenja kože kod vrućine, svjetlosti, zagađenja i štetnih slobodnih radikala.

Koristite kavu kao masku za kosu. Nanesite ju na kosu i neka odstoji nekoliko minuta. Kosa će biti manje lomljiva i dobit će sjaj.

Piling od taloga kave jedan je od najnježnijih i najučinkovitijih kućnih pilinga. I izvrsno djeluje na uklanjanje celulita.

Budući da je kava diuretik, kreme i serumi koji sadrže kavu privremeno mogu smanjiti vidljivost celulita izvlačenjem tekućine iz masnih stanica, u biti dehidriraju masne stanice. To smanjuje njihovu veličinu, što je rezultiralo učinkom zatezanja kože izvana.

Baš kao što kava ujutro budi naš organizam isto tako će djelovati i na našu kožu. Kada se nanese kao maska za lice, stimulirajućim svojstvima kava će poboljšati protok krvi a rezultat će biti blistavija, sjajnija i življa koža.

Ana Jerneić

Objavljeno: 17.06.2014. u 11:12
Tagovi: beauty savjeti, kava

IZ RUBRIKE

vrh stranice
p p