VIJESTI

Kist ili prsti: naučite nanositi make up ispravno

Koja je tehnika aplikacije šminke bolja?
makeup  
Nedavno je prelijepa Coco Rocha izjavila da obožava celebrity vizažisticu Pat McGrath upravo zbog sjajne tehnike aplikacije šminke koja uglavnom uključuje korištenje prstiju, a ne kistova. To ne uključuje samo proizvode za šminkanje lica, poput pudera ili kremastih rumenila, već i nanošenje ruža.
 
No, oduvijek nas uče da je pravilno nanijeti make up dobrim kistovima pa nas je zanimalo što je zapravo bolje: tehnika slobodne ruke jedne od najpoznatijih svjetskih make up artistica ili klasična upotreba kistića? Premda gotovo svaki proizvod možete nanositi prstima, pogotovo ako se radi o vodenastijim teksturama, činjenica je da će neki proizvodi ipak bolje funkcionirati ako su naneseni kistom. Generalno, sve praškaste teksture - dakle, klasična sjenila, puderi ili rumenila u prahu i kamenu, puderi za fiksiranje make upa i slično, zahtijevaju aplikaciju kistom jer zahvaćaju proizvod na drugačiji način od aplikacije prstom.
  
makeup 
Tekući puderi, kremasta rumenila i sjenila, ruževi i sjajila te tekući highlighteri i bronzeri, uvijek se mogu nanositi prstima i kistovima, no za neke od njih ćete ipak vjerojatno preferirati kist jer vam omogućuje precizniju aplikaciju. Primjerice, nanošenje korektora na podočnjake ili izrazito male količine iluminatora u kut oka kako biste ga vizualno otvorili, pomalo je nepraktično ako ga izvodite prstom te bi vam tu precizan kistić malih dimenzija mogao pomoći. Dodatno, prst će bolje kontrolirati i količinu pigmentiranog kremastog rumenila s kojim je lako pretjerati, no ukoliko se odlučite na ovaj način nanositi proizvod na lice, svakako se pobrinite da su vam ruke uvijek besprijekorno čiste kako ne biste unosili suvišne mikroorganizme u proizvod i skratili mu rok valjanosti.

J.S.
Foto: Pinterest

Objavljeno: 28.10.2015. u 10:32

VEZANE VIJESTI

IZ RUBRIKE

vrh stranice
p p