VIJESTI

Koje su najveće pogreške pri njezi lica?

Naučite pravilno očistiti lice od make upa

makeup
I
ako polažemo puno brige i novaca u kremice, serume i tonike, odstranjivanje šminke i čišćenje lica uglavnom obavljamo nemarno i na brzinu. Ne pazimo na sastav proizvoda, ignoriramo peckanje lica i nerijetko ostavimo tragove make upa na licu jer ga zapravo ne znamo temeljito očistiti, a to nam donosi pregršt problema s kožom: prištiće, začepljene pore, mitesere, diskoloraciju i umoran izgled lica. Donosimo vam najčešće pogreške pri čišćenju lica i kako izbjeći.
 
1. Ne počinjete čišćenje lica s posve čistim rukama
Prije čišćenja lica ruke je potrebno dobro oprati kako biste kožu lica što manje izlagali bakterijama. Možda zvuči kontraproduktivno, obzirom da ćete ionako prilikom čišćenja lica nasapunati i ruke, no većina gelova i pjena za čišćenje lica zapravo nema antibakterijska svojstva niti jake tenzide te stoga ne mogu adekvatno riješiti problem bakterija na rukama.

makeup
2. Koristite preagresivne proizvode
Možda imate dojam da lice trebate čistiti do špriputavo čistog osjećaja pod rukama, no istina je da će i blagi proizvodi adekvatno odstraniti nečistoće s vašeg lica, a pritom neće narušiti hidrolipidnu barijeru vaše kože. Izbjegavajte alkohol i mirise u proizvodima za njegu kože lica kako biste izbjegli potencijalne negativne reakcije.

3. Povlačite kožu
Zamislimo na trenutak da za odstranjivanje šminke koristite micelarnu otopinu ili mlijeko za čišćenje lica, odnosno proizvod za odstranjivanje šminke koji se koristi s vaticom. Kada gledam djevojke kako čiste lice, primjećujem da blazinicama previše povlače i natežu kožu što može dovesti do preuranjenog starenja. Nemojte to raditi. Ovi proizvodi su namijenjeni otapanju make upa s lica i nema potrebe da agresivno stružete po koži već njima lagano prelazite preko lica, a oni će učiniti svoj dio posla. Isto vrijedi i za brisanje ručnikom: koristite fini ručnik od mekanih vlakana i kožu prebrišite laganim tapkanjem.
 makeup
 
4. Koristite prevruću ili prehladnu vodu
Temperaturni ekstremi mogu loše utjecati na kožu, uzrokujući površinsko pucanje kapilara kod pojedinaca koji imaju osjetljivu kožu. Lice uvijek umivajte u mlakoj vodi.

5. Čistite lice samo jednom
Ukoliko nosite make up ili okluzivne kreme poput onih sa SPF-om, tada je lice potrebno oprati dva puta. Prvi puta prizvodom za čišćenje lica skidate make up, a drugi puta čistite lice od ostataka nečistoća. Ukoliko ne napravite oba koraka, gotovo je garantirano da će vam nakon samo jednog umivanja na licu ostati dio make upa koji može začepiti pore i izazvati upale na koži.

J.S.
Foto: Pinterest
Objavljeno: 04.09.2015. u 12:23

VEZANE VIJESTI

IZ RUBRIKE

vrh stranice
p p