VIJESTI

Koji anti-ageing sastojci uistinu djeluju?

Uvijek pročitajte etiketu

Nema kozmetičke kuće koja barem jednom godišnje ne izbaci „novu, još bolju" kremu za lice. To se pogotovo odnosi na kreme protiv bora, jer u svijetu koji je opsjednut mladošću, ne možete ostati imuni na želju da zauvijek ostanete barem donekle mladi. Iako krema nikako ne može zamijeniti estetsku kirurgiju, ona je i dalje mnogo popularnije rješenje čak i od face fillera. No koji sastojci uistinu djeluju?

Retinol

Ovo je oblik vitamina  A koji je iznimno dobar u borbi protiv bora. Odstranjuje gornji sloj kože i potiče razvoj kolagena. U roku od pola godine koža će vam biti glatkija i svježija. Retinol doduše čini kožu mnogo osjetljivijom na sunce, a može izazvati iritacije i crvenilo.

Hijaluronska kiselina

Kažu da je jedan od najboljih sastojaka jer uz sebe veže vodu i na taj način pojačava hidrataciju te daje instantno zategnutiji izgled.

Glikolna kiselina

Uklanja mrtve stanice kože i ubrzava obnovu kože. Stalnom upotrebom ten se doima čišćim i mekšim i to za amo nekoliko tjedna, a preporuča se svim dobnim skupinama.

           

Idebenon

Riječ je o jednom od najboljih antioksidansa koji se bori protiv slobodnih radikala, a osim što sprječava oštećenja, popravlja i već nastalu štetu.

Niacinamid

Ovaj sastojak ima više uloga, a nalazi se u gotovo svim kremama protiv bora. Niacinamid je derivat vitamina B3 i potiče proizvodnju novih stanica te izbjeljuje pjegice nastale od sunca. Preporuča se čak i osjetljivoj koži.

Vitamin C

Zbog antioksidantnog djelovanja ga obožavaju u kremama, a istovremeno potiče izgradnju kolagena. Iznimno je osjetljiv, stoga kreme s c vitaminom držite dobro zatvorene i što dalje od sunca i bacite ih najkasnije nakon šest mjeseci te ne stvarajte zalihe.

                  

Vitamin E

Popravlja oštećenu kožu i djeluje ka antioksidans. Također, nova istraživnja pokazuju kako pojačava djelovanje vitamina c.

Peptidi

Ako nanesete na lice ove male lance proteina, potaknut ćete proizvodnju kolagena što će bore učiniti manje vidljivima.

UV filteri

Čak 80% svih oštećenja na koži uzrokuje izloženost suncu i stoga uvijek birajte kreme sa zaštitnim faktorom ili ga nanesite zasebno.

 

B.K.

 

Objavljeno: 22.11.2010. u 21:40
Tagovi: krema

IZ RUBRIKE

vrh stranice
p p