VIJESTI

Koji kist za tekući puder odabrati?

Dovedite svoje lice do savršenog izgleda uz adekvatan aplikator pudera

foundation  

Postoje četiri osnovna aplikatora za nanošenje tekućeg pudera, no kako odabrati onaj koji je savršen za vas? Prvo trebate znati da će vam različiti aplikatori dati različiti finiš i prekrivnost na koži, a potom je uputno znati i da će vam neke aplikatore biti jednostavnije održavati čistima nego druge.

Tzv. bockalica
Ovaj kist se širi prema vrhovima i generalno ima široko, odnosno rijetko raspoređene dlačice. Zbog rijetkih dlačica, puder se njime raspoređuje nježnim i površinskim pokretima po licu pa je potrebno imati prilično laku ruku pri radu s bockalicom, a prekrivanje koje daje ovaj način aplikacije je umjereno gusto, odnosno idealno ako nemate velike probleme s tenom. Bockalica je savršena za pudere fulidaste teksture, dok će s gustim puderima biti mnogo teže raditi.

brush  

Plosnati kist
Plosnatim kistom, kojeg obično odlikuje zaobljeni i duguljasti izgled i gust raspored dlačica, moguće je postići mnogo veče prekrivanje, a također je i odličan aplikator za sve gustoće pudera. Mana plosnatog kista je to što, zbog linearnog načina aplikacije, može po licu ostavljati vidljive linije. Prednost je, s druge strane, ta što ćete zbog elegantnog i relativno tankog izgleda kista, pogotovo ako imate manji plosnati kist, moći bez problema ući u uske dijelove lica, primjerice u kutove oka ili nabore nosa, i nanijeti sve proizvode koristeći samo jedan aplikator.

brushRavno odrezani kist za puder
Ovaj puder odličan je za pigmentiranu i besprijekornu aplikaciju, te za gušće pudere. Cure s problematičnim tenom dobit će najbolje prekrivanje upravo od ovog kista, no curama s vrlo dehidriranom kožom bi ovaj tip kista mogao biti problematičan zbog načina korištenja. Naime, zbog širine kista i ravno odrezanih dlačica glave kista, ovim se kistom puder nanosi kružnim pokretima koji mogu potaknuti mikroefskolijaciju već dehidriranih dijelova kože.

brushSpužvice za puder
Beauty blenderi i slične spužvice trenutačno su vrlo popularni zbog više razloga. Prvo, lako se peru i ne treba im sušenje. Drugo, daju savršenu aplikaciju bez stvaranja vidljivih prijelaza ili neravnomjernog nanosa pudera. Konačno, mogu se i nanositi suhom ili vlažnom metodom što im omogućava primjenjivost na svim tipovima kože: namočenom spužvicom ćete čak i od gustog, mat pudera dobiti prekrasan prirodan izgled kože i minimalno mat efekt. Mana im je što u pravilu kraće traju od klasičnih kistova jer su podložnije pucanju materijala prilikom konstantnog močenja i cijeđenja vode.

brushJ. S.
Foto: Pinterest

Objavljeno: 06.04.2015. u 10:00

IZ RUBRIKE

vrh stranice
p p