VIJESTI

Korak u njezi kose koji preskačete, a ne biste smjeli

Pilingom vlasišta do najzdravije kose
hair  
Ako ste se ikada susreli s problemom začepljenih pora, onda vam je jasno koliko je piling bitan u beauty rutini njegovane žene. On odstranjuje nečistoće, višak sebuma, make upa i mrtvih stanica kože koji bi inače stvorili čepić unutar pora i izazvali upalu.
 
No, jeste li ikada čuli za piling vlasišta i kose? Vjerovali ili ne, radi se o esencijalno bitnom koraku u njezi kose, a razlog je poprilično nevjerojatan. Naime, piling kose trebamo raditi redovito baš zato što se brinemo da uvijek imamo hidratiziranu i dobro stiliziranu frizuru. Problem je u nakupinama proizvoda koje se ne mogu dobro isprati samo šamponom.
 
Ako imate problem s masnim vlasištem, a kosa vam djeluje suho i beživotno, vaš bi problem mogao biti previše zaostalih proizvoda na kosi i vlasištu. Pilinzi za kosu su danas dio standardnih linija za njegu kose, te gotovo svaki respektabilni brend posjeduje ovakav tip proizvoda za dubinsko čišćenje kose i vlasišta. Naravno, ne morate raditi piling kose na tjednoj bazi, ali barem jednom mjesečno ne bi bilo loše dubinski očistiti kosu od nečistoća i ostataka laka za kosu, seruma za vrhove, te hranjivih maski i regeneratora koji na kosi postižu taj svilenkasti, zaglađeni efekt. Ukoliko trenutačno nemate doma ovakav tip proizvoda, pokušajte šamponu dodati malo sode bikarbone - oduševit ćete se učinkom na kosu koja će najednom imati više volumena i djelovati manje beživotno. Ipak, ne preporučujemo ovo raditi često kako ne biste previše isušili kosu.

J.S.
Foto: Vogue

Objavljeno: 30.10.2015. u 11:14
Tagovi: Kosa, piling, njega kose

VEZANE VIJESTI

IZ RUBRIKE

vrh stranice
p p