VIJESTI

Koristite li ispravno omiljeni parfem?

Najčešće pogreške pri nanošenju i čuvanju parfema
perfumes 
Kupili ste savršeni novi parfem, i premda vam je u dućanu mirisao odlično, odjednom više ne uspijevate kliknuti s njim? Vjerojatno radite jednu od najčešćih grešaka kad su parfemi u pitanju: krivo ga nanosite, niste ga dobro isprobali u dućanu ili ga nepravilno držite. Donosimo vam najčešće greške pri nanošenju i čuvanju parfema koje možete izbjeći uz ove jednostavne savjete.

Prvo i osnovno - kad kupujete novi parfem, dajte si vremena da ga dobro isprobate.
To ne znači da ga prošećete 5 minuta dok kružite po parfumeriji, nego da ga isprobate propisno, ponekad i više puta. Srećom, u svakoj su parfumeriji dostupni brojni testeri parfema pa ne biste smjeli imati problema s isprobavanjem. Prsnite jednom tester parfema na bloter, i ako vam se miris sviđa nakon nekoliko minuta, isprobajte ga na svojoj koži. U ovisnosti o kemiji naše kože, razne note parfema mogu doći do izražaja pa parfem na Ani, Ivi i Petri neće mirišati isto. Ne vodite se mišlju da neki parfem miriši dobro na vašoj prijateljici pa ga morate imati i vi - ništa ne garantira da će isti parfem jednako dobro mirisati i na vama. Miris ostavite na ruci barem nekoliko sati i ponjuškajte ga svakih sat vremena da vidite kako parfem gubi na intenzitetu i kako se mijenja s vremenom.
 
perfume
Parfem nanosite na pulsne točke jer će se ondje miris najbolje osjetiti.
To su područja zapešća, iza uha, unutarnje strane laktova, dio između grudi, područje stražnjeg dijela koljena i zglobovi. Zgodan savjet je namirisati i kosu, na ovaj način će parfem lebdjeti za vama i ostavljati u zraku prekrasan mirisni trag. Kad nanosite parfem, nikako ga nemojte trljati između zapešća jer time uništavate miris i činite ga manje trajnim na koži.
 
perfume 
Ukoliko neki parfem niste koristili dugo, a sada kad ga nanesete na kožu, miriši vam posve drugačije i ne više onako ugodno, moguće je da se zbog nepravilnog čuvanja vaš omiljeni parfem kemijski promijenio i više doslovno nije onaj isti miris koji ste nekoć obožavali. Parfem držite na suhom, vlažnom i mračnom mjestu, a nikako tik uz prozor ili u kupaoni. Dobro je znati i da promijenjena boja parfema ne znači da je miris pokvaren.
 
rosie
Na kraju, za vas imamo i savjet kako produljiti trajnost parfema. Na suhoj koži parfemi u pravilu kraće traju pa zato mnoge parfemske linije nude i omirisane losione u paketu. Ako i nemate parfem iz iste linije, ne brinite: kao podlogu odaberite neku neomirisanu i hranjivu varijantu losiona koja neće ometati mirisnu kompoziciju vašeg parfema pa na tako hidratiziranu kožu nanesite miris. iznenadit ćete se koliko će vam parfem duže trajati na koži.

Jelena Skendžić
Foto: PR, Pinterest
Objavljeno: 08.03.2015. u 12:00

VIDEO

IZ RUBRIKE

vrh stranice
p p