VIJESTI

Kultne frizure 21. stoljeća

Sienna Miller, Agyness Deyn, Jennifer Aniston, Vicky Beckham...
-->--> --> -->

Stara izreka kaže da "odijelo čini čovjeka", a što je sa frizurom? Možete biti prekrasno odjevene ali ako taj dan imate "bad hair day", cijela kombinacija pada u vodu. Neke poznate dame su postale poznate upravo zahvaljujući odabiru frizure. Svi se sjećamo masovne histerije koja je zavladala u vrijeme prikazivanja serije "Prijatelji" i to za stepenasto ošišanom kosom kakvu je nosila Rachel, tj. Jennifer Aniston. Frizura Sienne Miller je doživjela toliko kopiranja da jedno vrijeme niste mogli proći gradom a da ne sretnete barem dvije Sienne, po metru kvadratnom. Kada je Kate Moss odrezala šiške, svjetski mediji su odmah proglasili revival istih. Kronološki ćemo se prisjetiti kultnih frizura 21. stoljeća.

 

Jennifer Aniston- Rachel

janiston_gl_6may09_pa_b.jpg

 

 

Devedesetih je Jen pokrenula pravu pomamu za stepenastom frizurom kakvu je nosio njen lik u Prijateljima Rachel. Rachel je 1994. stvorio Chris Mc Millian. Još od Farrah (Farrah Fawcett) niti jedna frizura nije bila toliko kopirana. Jen još uvijek nosi istu frizuru, samo s manje pjene i s ispeglanom kosom umjesto uvijenom na četku. Koliko god se činila jednostavnom, ova frizura zahtijeva stručnu ruku frizerke koja će pronaći pravi „početak" i „gustoću" stepenica, a da dobar izgled košta svjedoči da Jen plaća Chrisu dnevnicu od 10 000 kuna da putuje s njom.

 

 

 

 

 

 

 

Victoria Beckham- Pob

vbeckham_gl_6may09_pa_b.jpg

 

 

Sjećate se spota Wannabe od Spajsica iz 1996.? U tom spotu Posh Spice ima genijalan ravni bob, kojeg je deset godina kasnije opet isfurala Rihanna. Iako je u međuvremenu nosila umetke, kratku kosu i mijenjala stil nekoliko desetaka puta, Pob je bio i ostao frizura koja joj najbolje stoji i koje bi se trebala držati. Pob zahtijeva tanku ravnu kosu i mnogo strpljenja dok je svaki dan peglate prije posla. Nikako je ne preporučamo ženama okruglog lica.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Agyness Deyn- Aggy

adeyn_gl_6may09_pa_b.jpg

 

 

Kada se Agyness počela pojavljivati u medijima, svi su se pitali „Tko je ona?" Izblajhana kratka raščupana kosa i pomaknut look njen su zaštitni znak od samih početaka i pomak od uobičajenih savršenih stvorenja koja viđamo na pistama. Frizuru koja je već proglašena frizurom desetljeća, kreirao je Sam McKnight, poznati newyorški celebrity frizer za snimanje 2006. Iako djeluje jednostavna za šišanje, ovakvu frizuru ne možete ošišati sami, ali ako imate ravnu čvrstu kosu, lako ćete ju održavati.

 

 

 

 

 

 

 

 

Sienna Miller- Boho i Edie

sienna-miller.jpg

 

Iako je Sienna tek od 2004. prisutna u medijima, uvijek iznova iznenađuje svojim stilom i frizurama. Boho frizuru predugih šiški i laganih valova isfurala je zajedno s boho odjećom za kojom smo svi bili ludi. Njena ležerna frizura inspirirala je žene diljem svijeta da puštaju kosu, razbaruše je i pletu u pleteničice da bi je odmakle od lica. I taman kad smo se navikli na Boho, Sienna je opet bila korak ispred svih i ukazala se s novim frizom- Edie koja je nastala za potrebe snimanja filma Factory Girl u kojem glumi Edie Sedgwick, it- djevojku šezdesetih. Opet smo se pomamile za Siennom (Jelena Veljača među prvima) i odrezale dugo puštani boho.


Kate Moss- Rock chic

kmoss_gl_6may09_pa_b.jpg

 

 

Najpoznatiji supermodel i modna ikona Kate Moss kao prava rokerica ima frizuru koja djeluje užasno nemarno, ali i užasno stylish istovremeno. Duga kosa, pomalo zapetljana i razbarušena, kao da tse se tek probudili jedno je od oružja koje nas tjera da našu Katu uvijek iznova promatramo zao stilski uzor. Nemarna frizura podsjeća da u životu postoje i važnije stvari od toga da svaka dlaka bude na svom mjestu.

 

 

 

 

 

 

 

 

Sarah Jessica Parker- Carrie

sjp_gl_6may09_pa_b.jpg

 

 

 

Naša najdraža junakinja promijenila je niz frizura, ali samo je jedna Carrie- duga kovrčava kosa postala je zaštitni znak kako lika, tako i serije i same Sarah Jessice. Djevojke sa sitnim kovrčama bile su sretnice što su mogle nositi Carrie bez minivala, dok su ostale tiho uzdisale i namatale krpice (jer minival uništava kosu). I bolje da je tako, jer ova frizura ne stoji svima, a minival je dugotrajan. Ako već imate gustu dugu kosu, svakako je isprobajte!

 

 

 

 

 

 

Winona Rider- Audrey

wryder_gl_6may09_pa_b.jpg

 

 

Srneći pogled i krhka građa zajedničke su Winoni i Audrey Hepburn, ali Winona je ipak glavni krivac što su se sredinom devedesetih djevojke masovno šišale na kratko. Audrey, svojevrsna preteča Aggy, je kratka smeđa kosa, istodobno slatka i elegantna. Mora biti sjajna i njegovana te redovno šišana da bi dobro izgledala. Preporučamo je sitnim djevojkama, građe poput Audrey i Winone koje imaju slatko, pomalo dječačko lice.

 

 

 

 

 

 

 

 

Amy Winehouse- košnica

awinehouse_gl_6may09_pa_b.jpg

 

 

Amy Winehouse nije nimalo glamurozna, dapače, ali vratila je Rockabilly stil u modu. Kada se 2006. pojavila s ogromnom košnicom na glavi vjerojatno nije ni znala da će postati nova stilska ikona. Tone crnog tuša na očima, crveni ruž, kilogrami droge i alkohola nisu garancija dobrog izgleda, pa tako Amy polako pada u zaborav. Ako želite kopirati njenu punđu odlučite se ipak za nešto nižu varijantu s kojom je moguće ući u auto i proći kroz vrata.

 

 

 

 

 

 

 

Gwen Stefani- platinasta plavuša

gstefani_gl_6may09_pa_b.jpg

 

 

Još od Marilyn Monroe nije se na showbizz sceni pojavila tako uvjerljiva platinasta plavuša kao što je Gwen i pokazala nam svima kako dobro izgleda kombinacija otkačenog outfita i punđica u stilu pedesetih godina. Uz malu iznimku iz vremena albuma Return to Saturn kada je imala pinki kosu, platinasta plava kosa zaštitni je znak ove pjevačice i dizajnerice tijekom posljednja dva desetljeća. Ne možemo ju uopće ni zamisliti s drugačijom frizurom! Koliko god atraktivan bio, Gwenin look nemojte kopirati jer blajh prilično uništava kosu. A i nitko ne može s takvom frizurom izgledati tako dobro kao Gwen.

 

 

 

 

 

Daisy Love- Lowe pramenovi

dlowe_gl_6may09_pa_b.jpg

 

 

 

Mlada Daisy Love, rock nasljednica i it- djevojka, uistinu zna kako isfurati rock chic look. Njezine rockerske kombinacije zajedno s predugim šiškama koje padaju skoro do nosa i kosa izrezana u repićima savršena su kombinacija. Ako su vam ove šiške preduge, možete ih izostaviti i samo zamoliti frizerku da vam dobro stanji kosu kako bi nastali pramenovi koji liče na resice. Najbolje izgleda na ravnoj kosi, ali i na valovitoj može proći jer valovi daju dodatnu dozu razuzdanosti. Ali pazite da ne budete prerazuzdani poput Courtney Love!

 

(Borina Kopčić)

Objavljeno: 11.06.2009. u 21:27

IZ RUBRIKE

vrh stranice
p p