VIJESTI

Lijepa i zimi

Rješenja zimskih beauty problema

Baš kao i ljeti, i zimi koža ima posebne potrebe stoga ni malo ne čudi da kozmetičke kuće lansiraju posebne sezonske linije hranjive teksture. Suha koža, ten bez sjaja, crven nos, ispucale usne i grube ruke samo su neki od problema koji vas mogu zadesiti.

Suha  koža

                                      

Ako vas koža zateže i ljuska se to može značiti samo jedno: vaš losion nije dovoljno hranjiv! Prije svega, skratite kupke i tuširanje vrućom vodom, koliko god vam to ugodno bilo, jer vrela vod skida zaštitni sloj kože. Nabavite losion koji je masniji od onoga koji inače koristite, a ako vam je koža izuzetno suha, odaberite serum ili u krajnjem slučaju posjetite dermatologa.

Crveni nos

                                       

Zovu li vas „Rudolfina" čim se temperature spuste ispod nule? Niste jedini, jer riječ je o iznimno popularnom nadimku za sve djevojke kojima se nos od hladnoće zacrveni. Kako bi to spriječili, nakon što nanesete podlogu na cijelo lice, još malo nanesite na nos i oko njega. Ako je stanje kritično, koristite zeleni korektor jer zelena boja neutralizira crvenilo i sve fiksirajte puderom u kamenu.

Oštećena kosa

                                     

I dok se ljeti još nekako možete natjerati da zaboravite na sušilo za kosu, zimi je ono neophodno, pogotovo ako vam je kosa duga. Osim redovitog šišanja, pomaže i blagi šampon koji neće dodatno nadražiti vlasište iziritirano kapom, maska za kosu i serumi za sjaj.

Krhki nokti

                                      

Zimi je teško izbjeći sindrom Edwarda Škarorukog jer i sami znate koliko je teško raditi bilo što u rukavicama. Jedino što vam može pomoći je mazanje ruku nakon svakog pranja, bilo kremom ili hranjivim serumom. Redovito njegujte zanoktice jer je koža na tom dijelu iznimno tanka i sklona pucanju. Pazite kakve odstranjivače laka koristite jer i oni  mogu isušiti nokat, stoga čim skinete lak dobro operite ruke.

 

Borina Kopčić

foto: refinery29.com

Objavljeno: 15.12.2010. u 20:27
Tagovi: preparativa, krema

IZ RUBRIKE

vrh stranice
p p