VIJESTI

Ljepota je univerzalni jezik

Poznati Hrvati, Bliss studio i Savez Dodir zajedno za popularizaciju znakovnog jezika
bliss  
Povodom obilježavanja Međunarodnog dana gluhih 27. rujna najpoznatiji zagrebački Bliss studio za njegu lica i tijela, u suradnji s Hrvatskim savezom gluhoslijepih osoba Dodir te brojni poznati Hrvati predstavljaju kampanju „Ljepota je univerzalan jezik“. 
 
Ambasadori Bliss studija, poznate glumice Marija Škaričić, Iva Mihalić, Ana Maras i Olga Palaković te glumac Duško Modrinić, odjeveni u kolekciju Studija I-GLE, promoviraju i populariziraju važnost znakovnog jezika u medijima i na društvenim mrežama, komunicirajući univerzalne vrijednosti koje označavaju ono najvažnije za sreću i zadovoljstvo pojedinca u svakodnevnom životu i radu.
  
bliss 
Bliss i njegovi ambasadori, zajedno sa Savezom Dodirom, putem različitih komunikacijskih kanala podižu svijest i senzibiliziraju javnost za specifične potrebe gluhoslijepih osoba te osvještavaju potrebu za širenjem kulture komuniciranja na svim razinama te time i znakovnog jezika, čime se radi na ostvarenju zajedničkog cilja, osvještavanju i senzibiliziranju šire javnosti za ograničenja i specifične potrebe gluhoslijepih osoba. Cilj kampanje je ukazati na činjenicu kako je ljepota, kako ona vanjska, ali prije svega unutarnja, prepoznatljiva na svim jezicima.
blissStav Jasminke Herceg, vodeće hrvatske stručnjakinje na području kozmetike i vlasnice Bliss studija, jest da gluhoslijepim osobama ne smije biti oduzeta nijedna mogućnost i prilika za kvalitetno uživanje u svakodnevnici:
 
„Gluhoslijepe osobe i osobe s oštećenjem sluha i vida svakodnevno nailaze na probleme u komunikaciji. Ovom kampanjom želimo ukazati na te probleme i na potrebu poznavanja osnova znakovnog jezika kako bi im olakšali komunikaciju. Snaga, ljubav, ruke, ljepota, lice i hvala, kao i "voli svoje lice", "voli ljepotu", "voli zdravlje" i "voli svoje tijelo" poruke su koje želimo poslati. Uz engleski, španjolski i talijanski Bliss progovara i znakovnim jezikom te daje i osobama s oštećenjem vida i sluha mogućnost da uživaju u svim čarima koje Bliss nudi, zahvaljujući osoblju educiranom za znakovni jezik. Kroz kampanju znakovnim se jezikom komunicira ljepota koja je za nas univerzalni jezik.“
 
U Europi i svijetu gluhosljepoća je prepoznata i priznata kao jedinstveno oštećenje, a gluhoslijepe osobe imaju i ostvaruju razna zakonska prava i povlastice. Nedostatno znanje i razumijevanje gluhosljepoće, u Hrvatskoj još uvijek predstavlja probleme s kojima se suočavaju stručnjaci raznih profila u identifikaciji, dijagnosticiranju i klasifikaciji gluhoslijepih osoba. Također, znakovni jezik je priznat u Hrvatskoj tek ove godine u srpnju.
 
 
Foto: Franjo Matkovic Photography
Objavljeno: 14.09.2015. u 13:49

VEZANE VIJESTI

IZ RUBRIKE

vrh stranice
p p