VIJESTI

Make up koji ćete staviti u vitrine

Poznata umjetnica May Sum ima izložbu u Hong Kongu!

Ne možemo poreći da make up nije umjetnost. Dapače, uvijek napominjemo da je naše lice slikarsko platno na kojem izražavamo svoju kreativnost. Beskonačna mogućnost izbora nijansi, igranje s bojama i šarenilo često golicaju našu maštu i prazne naš novčanik. A, kako to izgleda kada dizajn ode korak dalje? I kada ruž ili rumenilo poželimo imati u vitrinama i nikada ga ne dotaknuti?

Hong Kong, mjesto gdje je sve moguće, predstavio je svoju posebnu umjetnicu, Sum koja glinu za kiparenje nalazi u ružu ili rumenilu. Madonna, Anna Wintour, Lady Gaga i mnogi drugi uhvaćeni su preciznim rukama talentirane Sum.

May Sum, vizažistica po struci, napominje kako je iza nje bilo veliko vizažističko iskustvo kada je počela. Kiparstvo joj se činilo kao prirodan način interpretacije kroz ruž, a sama tekstura idealna je za umjetničku igru. Kiparstvom se počela baviti u slobodno vrijeme, te je već 2012. godine privukla dovoljno pozornosti da ode na Art Tour. Nakon čega je uslijedio novi pothvat i predstavljanje u DFS galeriji gdje je privukla pažnju brojnih medija i postala ime o kojem su svi počeli pisati.

Za bistu joj je potrebno najmanje 12 sati, dok za kompliciranije krajolike, koje u zadnje vrijeme izrađuje treba i po tjedan dana. Kremasta tekstura nije lagana za rad, jer se vrlo brzo topi tako da svakih sat vremena mora raditi pauzu i ostaviti ju da se ohladi.

Velike kozmetičke kuće prepoznale su njezin rad, stoga je kozmetički gigant Make up for ever za svoj 30. rođendan suradnju ponudio upravo Sum. May Sum je uzela njihovu limitiranu slavljeničku kolekciju za kreiranje skulpturi za izložbu. Osim Make up for evera i drugi giganti poput MAC-a, NARS-a, Chanela i Diora sponzoriraju njen rad. 

Odvede li vas put u Hong Kong u razdoblju od 21. do 27. rujna svakako posjetite Atrium II, Gateway Arcade, Harbor City i izložbu ovih zanimljivih skulptura.

Ana Jerneić
Objavljeno: 31.08.2014. u 16:00

IZ RUBRIKE

vrh stranice
p p