VIJESTI

Make up kolekcija od koje zastaje dah

Charlotte Tilbury nas je iznova osvojila svojom novom kolekcijom
makeup 
Vizažistica i make up artistica slavnih, Charlotte Tilbury, ima poznati potpis kad je make up u pitanju, a relativno je nedavno lansirala i čitavu vlastitu liniju dekorativnih i preparativnih proizvoda koje su odmah objeručke prihvatile sve ljubiteljice kozmetike.

Nije čudno da su proizvodi Charlotte Tilbury reprezentativni što se tiče kvalitete jer ih ipak dizajnira vješta vizažistica, no njezina posljednja nas je make up kolekcija doista oduševila. Radi se o suradnji s obitelji legendarnog fotografa, Normana Parkinskona, koji je svojim objektivom ovjekovječio mnoge fotografije izašle u Vogueu tijekom 20. stoljeća.
 
makeup
“Normanov unuk Jake mi je prišao i ponudio da posjetim arhiv fotografija koje čine 750.000 negativa i 3.000 originalnih printova. Nakon toga došli smo na zajedničku ideju da napravimo svojevrsni hommage njegovom djedu. Vrlo sam ponosna na prekrasan vintage izgled kolekcije”, poručila je Charlotte.

Ključna fotografija korištena za izradu nove make up kolekcije, točnije ona koja se nalazi na torbici za šminku i na Filmstar Bronze and Glow paleti, je slika Jerry Hall za naslovnicu Voguea u svibnju 1975. Vrlo zgodan detalj koji nas je oduševio nije samo ambalaža nego i činjenica da je formula proizvoda dizajnirana tako da po nanosu na lice imitira način na koji je svjetlo uhvaćeno na licu Jerry Hall na fotografiji.
 
makeup
“Parkinsonova sposobnost da na fotografiji uhvati svjetlo na specifičan način uvelike je utjecala na moj doživljaj lijepog make upa i način na koji i sama šminkam ljude. Poanta je u mekanoj svjetlosti, odnosno igri svjetla i sjene na licu”, zaključila je poznata vizažistica.
 
makeup
Osim spomenutih proizvoda, ova kolekcija sadrži highlighter u prahu, duo proizvod za usne i obraze, te dva mat ruža, a webshopovi će je distribuirati od kolovoza nadalje.


J. S.
Foto: Caroline Hirons
Objavljeno: 09.04.2015. u 12:13

IZ RUBRIKE

vrh stranice
p p