VIJESTI

Make up pogreške koje radite, a toga niste svjesni

Izgledajte sjajno uz male izmjene make upa
makeup

Vjerojatno ih niste svjesni, no radite ih svakodnevno. Make up pogreške ponekad ne moraju biti vidljive iz aviona, no i dalje su sasvim dovoljne da vam pokvare cijeli look. Uostalom, između vrhunskog i prosječnog make upa razlika je najčešće doslovno u nijansama.


Isprobavate puder na ruci
Kad smo već kod teme pogrešnih nijansi, testiranje odgovarajuće nijanse pudera i korektora na šakama - ili bilo gdje na podlakticama - garantira vam da ćete u odabiru pogriješiti. Kod izrazito malog broja žena nijansa lica i vrata će biti potpuno usklađena s bojom ostatka tijela. Ako želite pronaći svoju pravu nijansu pudera, isprobajte je na vratu.
 
puder 
Krivo nanosite korektor
Nanošenje korektora ispod očiju u obliku polumjeseca zastarjela je metoda prekrivanja podočnjaka. Moderni način šminkanja nalaže da se korektor nanosi u područje zamišljenog trokuta čiji vrh završava negdje u visini donje trećine nosa. Na ovaj način nećete samo prekriti podočnjake već i osvijetliti ovo područje čineći konture lica ljepšima i izraženijima.

Ne perete kistove dovoljno često
Koliko često treba prati kistove? One za kremaste proizvode poput pudera i korektora trebali biste prati nakon svakog korištenja jer inače postaju leglo bakterija, no rijetko kad to uistinu radite. Rješenje se nalazi u micelarnoj otopini kojom ćete tragove make upa s lakoćom odstraniti bez močenja kista, i sredstvima za čišćenje kistova u spreju koji ih na brzinu dezinficiraju.
 
bronzer
Pretjerujete s bronzerom
Bronzer služi za postizanje dojma lagano osunčane kože, no nerijetko s njim pretjerujemo i na kraju izgledamo narančasto i prljavo u licu. Kad uočite da u ogledalu izgledate kao da vas je tek dotaknulo prvo proljetno sunce, vrijeme je da prestanete. Zapamtite, nemoguće je s bronzerom postići izgled lutke s Havaja ako ste prirodno svjetloputi.

Preskačete bazu laka za nokte
Bazni lakovi koji štite nokte apsolutni su must have u vašoj kolekciji lakova. Osim što sprječavaju često isušujuć učinak laka u boji, ujedno i štite nokte od uvlačenja boje u pločicu nokta.
 mascara

Svakodnevno nosite vodootpornu maskaru

Vodootporna maskara je potrebna u situacijama poput vjenčanja, sprovoda i na plaži, no nikako nije za svakodnevnu upotrebu. Ovaj tip maskare je specijalno dizajniran da ostane na trepavicama i s vremenom će ih zasigurno oslabiti. Osim ako ganjate karijeru profesionalne narikače, vodootporna maskara vam ne treba baš svaki dan.

Pretjerujete s puderom
Na tragu biranja krive nijanse pudera nalazimo još jednu kritičnu pogrešku koju mnoge od nas svakodnevno rade. Naime, u želji za postizanjem savršenog tena, žene imaju tendenciju pretjerati s količinom pudera pa na kraju postižu kontraefekt. Umjesto prekrasnog tena nitko ne može skrenuti pogled s prevelike, neukusne količine pudera na vašem licu koji svakom minutom sve više tone u svaku poricu i boricu ističući apsolutno sve nepravilnosti koje imate. Zapamtite, s puderom je manje uvijek više. Za sve ostalo, tu je korektor.

Pogrešno nanosite rumenilo
Stanite pred ogledalo, nasmiješite se i na vrh jagodica nanesite rumenilo pa ga razvucite prema rubu kose. Koliko ste puta čuli taj savjet? Problem je u činjenici da ovaj tip nanošenja rumenila nikako neće odgovarati svakom obliku lica. Ovisno o tome kakav oblik lica imate, prilagodite mu način na koji aplicirate rumenilo.
 rumenilo
Nanosite make up pod pogrešnom rasvjetom
Žuta svjetlost je zavaravajuća kad je make up u pitanju. Ako se već i morate šminkati pod umjetnom rasvjetom, premda je dnevno svijetlo najbolje za nanošenje šminke, onda svakako birajte bijeli svjetlost s kojom ćete mnogo bolje razaznati prave nijanse.

Koristite previše maskare
Maskara se nanosi u slojevima - ali dok nije još posve suha. Nikada nemojte nanositi po tri ili četiri sloja maskare nakon što se maskara već osušila na vašim trepavicama. Na kraju ćete samo završiti s efektom paukovih nogu.

Jelena Skendžić
Foto: Fashion.hr
Objavljeno: 16.02.2015. u 12:36

IZ RUBRIKE

vrh stranice
p p