VIJESTI

Make up pogreške koje sigurno radite

Izbjegnite ovih 8 make up pogrešaka
makeup 
Osim ako niste profesionalni vizažist, vjerojatno s vremena na vrijeme napravite poneku make up pogrešku koje se kasnije s nelagodom prisjećate. Čak i ako ste pravi znalac kad je šminkanje u pitanju, nova tekstura, pigmentacija ili finiš proizvoda s kojim se još niste susreli, može vas navesti na krivi put i učiniti da i najbolje naneseni make up na licu izgleda loše. Pročitajte koje make up pogreške ponekad činite, a da ih niste niti svjesni.

Nanosite puder linearnim potezima odozdo prema gore
Činite li ove pogrešku, nemojte se začuditi kad stanete pred ogledalo, i pod određenim kutom svjetlosti ugledate dlakave obraze kakve dosad još niste zamijetili. Nanoseći puder odozdo, zapravo odižete sitne, oku nevidljive dlačice koje su inače polegnute uz kožu i oblažete ih slojem pudera.
 
foundation
Nanosite previše slojeva maskare
Nanijeti dva ili tri sloja maskare je potpuno u redu, no nemojte čekati da se onaj prvi sloj posve osuši jer ćete završiti s efektom guste i ljepljive maskare koja na trepavicama stvara grudice.
 
Iscrtavate obrve cijelom dužinom jednako gusto
Ovo će uzrokovati jako neprirodan i umjetan izgled obrva na licu. Krajevi obrva trebali bi biti mekši i slabije popunjeni od luka obrve kako biste zadržali prirodan izgled na licu. Sjenilo za obrve će izgledati puno mekše na licu od olovke za obrve pa imajte i to na umu.
 
eyebrow
Nanosite previše šljokica na kapke
Sjenila koja u sebi imaju efekt suptilne iridescencije izgledaju sjajno, no velike šljokice u sjenilima koje pozicionirate od ruba trepavica do obrva mogu na licu izgledati prenapadno i učiniti svaki look neukusnim. Umjesto toga, šljokičasta sjenila pokušajte nanijeti suptilno - primjerice u kut oka ili ih izblendati na sredini kapka u drugu boju. Ovakav look bit će mnogo suptilniji i ženstveniji na svakom licu. Ako želite šljokice nositi cijelom dužinom kapka, ne stavljajte šljokičasto sjenilo u pregib ili iznad pregiba kapka već ga izblendajte s mat sjenilom.
 
glitter
Ne odstranjujete adekvatno make up
Ako nosite kremu, proizvod sa zaštitnim faktorom i puder, lice biste trebali čistiti dva puta: jednom da skinete šminku i drugi put da očistite lice. U protivnom, riskirate da na licu ostavite tragove šminke i pudera koji djeluju okluzivno na pore i uzrokuju prištiće. 
 
Linija eyelinera vam je krivudava
Vrlo često, kad potegnemo vanjski kut kapka da nanesemo eyeliner, na kraju linija ispadne krivudava i asimetrična. Koža se vrati na svoju početnu poziciju, i zapravo tijekom nanosa ne možemo znati hoće li ta linija na kraju izgledati dobro. Umjesto da potežete kožu - što ionako nije dobro za područje oko očiju - probajte pogled usmjeriti prema dolje, primjerice u ogledalo koje ste namjestili malo niže, i tako povlačiti eyeliner po kapku. Na ovaj način najbolje kopirate ono što bi se na vašem licu događalo da vas šminka vizažist, i osiguravate si da već pri nanosu vidite sve greške.
 
liner
Nosite smeđe sjenilo kad izgledate umorno
Smeđe nijanse imaju u sebi crvene i žute pigmente, a ovi tonovi doprinose umornom izgledu kože.

Ne kombinirate pametno tonove make upa
Proljeće je pred nama i podržavamo vas u eksperimentiranju s bojama, no ako ćete na licu nositi puno boja, pripazite barem na tonove i nijanse koje kombinirate. Ukoliko nosite vrlo hladno sjenilo na kapke i izrazito topli ruž na usne, ta je kombinacija vrlo riskantna i morate je stvarno vješto sklopiti kako ne biste izgledali smiješno. Zamislite da nosite čisto plavo sjenilo i narančasti ruž, ili bakreni eyeliner i ljubičasti ruž: trebate doista znati što radite da ovakav make up učinite vizualno atraktivnim i laskavim, a ne samo šarenim.

J. S.
Foto: Pinterest
Objavljeno: 30.03.2015. u 16:45

VIDEO

IZ RUBRIKE

vrh stranice
p p