VIJESTI

Make up tehnika koju ne vole Francuskinje

Možete li pogoditi o kojoj se radi?
makeup 
Francuskinje zamišljamo kao jedne od najšarmantnijih žena na svijetu, a tajna njihove ljepote ne leži samo u činjenici da su uvijek dotjerane i njegovane, nego i u činjenici da prihvaćaju svoj izgled ne pretjerujući s pokušajima da ga šminkom potpuno transformiraju.

Pjegice, lagano razbarušena kosa, tanke usne i druga specifična obilježja dio su francuskog šarma koji ove žene prihvaćaju kao dio svojeg osobnog identiteta. Većini Francuskinja iz tog je razloga nezamislivo precrtavati usne poput Kylie Jenner ili izbjeljivati kosu do granice uništenja kako bi se postigao trenutačno moderni izgled. Međutim, postoji jedna make up tehnika koju Francuskinje osobito često preskaču, a ostatku svijeta je posve normalni dio jutarnje make up rutine. Ništa neobično, ako uzmemo u obzir činjenicu da, uz nepravilnu aplikaciju i pogrešan izbor proizvoda, ova tehnika na našem licu može izgledati posve pogrešno. Pogađate - radi se o konturiranju.
 
makeup

Konturiranje je ona tehnika u kojoj se stvarno mora stručno baratati proizvodima, teksturama, bojama i aplikatorima kako bi se prijelazi učinili nevidljivima. Diorova make up artistica jednostavnog imena Violette, kaže kako u francuskom jeziku ne postoji čak niti riječ za konturiranje.
 
violette
Diorova make up artistica Violette
 
“Čak i među mlađim djevojkama koje su pod jakim američkim utjecajem, vidjela sam da je prirodna ljepota nešto što nam je zapisano u genima. Većina Fracuskinja ne nosi nikakav make up, ima vrlo dugu i gotovo neurednu kosu, a fokusirane su na način na koji se oblače. Ipak, ima jedna iznimka - Francuskinje obožavaju hrabre nijanse ruževa. No, osim toga i eventualno jače našminkanih, seksipilnih očiju, Francuskinje se ne šminkaju da izgledaju glamurozno”, zaključila je Violette.

J. S.
Foto: Pinterest
Objavljeno: 03.05.2015. u 11:16

IZ RUBRIKE

vrh stranice
p p