VIJESTI

Maskare koje ćete brzo zavoljeti

Vogueove urednice odabrale su najbolje od najboljih
U nastojanju da pomogne vlastitoj sestri u osvjajanju srca njene ljubavi, kozmetički kemičar s bazom u Chicagu, T.L. Williams, stvorio je 1913. sredstvo za tamnjenje trepavica - miks vazelina i ugljične prašine. Kada je brzopleta ideja postala lokalni hit, Williams je osnovao kozmetičku kuću, nazvao ju Maybelline i nekoliko godina poslije prva maskara u zemlji (kruta, u kutijici s aplikatorom) bila je službeno rođena.

Sve ostalo u biti je prošlost, a brojne kozmetičke tvrtke, vođene željom za pronalaskom idealne maskare koju će ponuditi ženama, danas ubrzano razvijaju jednu high-tech novinu za drugom. Pitate se kako u moru naoko istih maskara pronaći najbolju za sebe? U tome su nam odlučile pomoći Vogueove urednice, koje su sastavile listu najboljih svjetskih maskara.

 

1. YSL Volume Effet Faux Cils Shocking - asimetrična četkica spiralnog oblika primjenjuje formulu dva meka voska koji trepavicama daju intenzivan volumen. Maskara je odlična za sve žene osjetljivih očiju, pogotovo ukoliko cijeli dan nose kontaktne leće.

2. L'oreal Paris Voluminous Falsefiber Lashes - kombinacija super mekanih dugih i kratkih vlakana na vitkoj četkici daje trepavicama ekstremnu gustoću, dok ekskluzivni polimeri spriječavaju njihovo savijanje ili lomljenje. Maskara je prilično bogata i odlična za večernje prigode, a također se vrlo lako ispire.

3. Covergirl Lashperfection - inovativna struktura četkice sa sićušnim mikro-komorama obuhvaća svaku pojedinu trepavicu, i to nakon samo jednog nanesenog sloja, a njegujuća formula bogata vitaminima daje trepavicama anti-gravitacijski poticaj. Osjećaj na trepavicama je vrlo lagan i ova maskara je odlična za užurbani radni dan.

4. Maybelline New York Falsies Flared by Volum' Express - visoka, ravna četkica sa sobom nosi formulu obogaćenu keratinom i namijenjenu podizanju i izduživanju trepavica. Maskara osigurava dulje, deblje i tamnije trepavice, a za sobom neće ostaviti težak dojam, budući je pune i lagane teksture. Jedina zamjerka ide na skidanje make upa s lica, i po tom pitanju će vam ova maskara oduzeti nešto više vremena.

5. Lancome Hypnose Doll Lashes - četkica u obliku štapića i formula obogaćena najlonskim prahom osiguravaju precizno razdvajanje trepavica, bez stvaranja grudica. Formula je daleko od neuredne i vjerojatno je najbliža onom kako bi ultra debele trepavice trebale izgledati, a da pritom ne kompromitirate prirodan i pročišćeni look. Štapičasta četkica obuhvaća i radvaja čak i najsitnije trepavice te im daje dovoljno volumena i duljine.

6. Lash Control Volumizing - svilenkasta mješavina organskih sastojaka - cvijeta kamilice, gingko balboe i ekstrakta korijena ginsenga - dolazi u pakiranju suženog vrata koje koristi pritisak vaše ruke kako bi odstranio višak maskare sa štapića prije no što ga izvučete iz tube. Reakcije na ovu maskaru uglavnom su takve da se trepavice uspoređuju s bananama; uvinute su, debele i izdužene, a osim toga maskara će se na njima zadržati cijeli dan i pri aplikaciji se nećete morati mučiti sa zaostalim mrljicama.

7. Revlon Grow Luscious Plumpig Mascara - ova maskara pojačava trepavice do 200 posto, dok im debljajuća fito-peptidna formula daje na snazi i njezi. Vrlo glatko se nanosi, ne ostavlja tragove na području oko očiju te daje trepavicama duljinu. Dva sloja maskare još uvijek se doimaju vrlo lagano, stoga ovu maskaru gotovo i nećete osjetiti na trepavicama.

 

8. Benefit They're Real! - nova četkica ove maskare prilagođava se trepavicama te ih produljuje, definira i uvija. Ukoliko ju nanesete ujutro, možete biti sigurne da će izdržati sve do navečer, čak i ako vaš dan uključuje sat vježbanja u teretani.

9. Rimmel London Volume Flash Scandal'Eyes - prosječna formula trostruko je ojačana kolagenom i keratinom, a četkica je 50% veća nego što je Rimmelov najveći model. Ova maskara obećava simetrične i naglašene trepavice, a da pritom neće ostaviti dojam krutih trepavica te će ih nevjerojatno izdužiti i dati im onaj dramatičan efekt koji mnoge žene traže.

H.B.
Photo: Allure, Asos, Vogue

Objavljeno: 27.10.2011. u 20:01

IZ RUBRIKE

vrh stranice
p p