VIJESTI

Massimo Morello: talent rođen iz ljubavi prema kosi

Upoznajte genijalno talentiranog edukatora za Kevin.Murphy
massimo morello
  
Massimo Morello svestrani je stilist kose, prvi europski Style.Master za renomirani brend Kevin.Murphy i edukator o kosi koji se ovim poslom bavi već više od dva desetljeća. Umjetnost kose kao stil života i strast njegov je moto, a rad s kosom i suradnja s prestižnim brendom koji u svijetu ima jedinstvenu politiku ekološke održivosti i iskonske ljubavi ljudima i životinjama, njegov su najveći uspjeh. Massimo je zahvaljujući svojoj profesionalnoj kvaliteti proputovao svijet i svrhu svojeg kreativnog izričaja pronašao upravo u Kevin.Murphyju, a trenutačno svoje znanje nesebično dijeli s frizerima diljem Pariza, Praga, Kopenhagena, Melbournea i Stockholma. U nastavku pročitajte intervju s ovim talentiranim frizerom kojeg jedva čekamo vidjeti 'u akciji' na ovogodišnjem BIPA FASHION.HR-u.
 
Potječete iz obitelji u kojoj je bilo 3 generacije frizera, kako je ta činjenica utjecala na vaš život i odluku da postanete frizer?
Pa, možete samo zamisliti teme za obiteljskim stolom. U to vrijeme posao friziranja kose bio je integralni dio svake obitelji u Italiji pa je bilo skoro nemoguće ostati netaknut ovim utjecajem. Moj je djed 1922. postao frizer, odnosno brijač, a obzirom da je i moj otac slijedio taj put, bilo je logično da ga slijedim i ja. Uvijek sam pokazivao interes sa kosu. Sjećam se da sam kao mali sjedio uz djeda i pravio se da mu friziram kosu, na sličan način koji danas radi i moja kćer, što je smiješno jer smo obojica ćelavi.
  
massimo morello
 
Profesionalno se bavite kosom već 2 desetljeća: je li to samo posao ili način života za vas?
Moja karma je da radim ono što me čini sretnim i bez toga ne bih izdržao dva desetljeća raditi ovaj posao. Naravno, nije uvijek sve sjajno na tom putu, no kad pogledam posljednje 24 godine svojeg života, mogu reći da imam više lijepih nego ružnih uspomena. Za mene je rad s kosom definitivno strast i način života, a biti okružen frizerima je uvijek zanimljivo jer smo svi pomalo ludi.
 
Kako ste se povezali s Kevin.Murphy filozofijom i počeli raditi kao Style.Master?
2006. sam se preselio u Sydney (gdje sam i živio sve do prošlog tjedna) i jednog sam dana na Taylor Squareu ugledao ogromnu fotografiju djevojke s prekrasnom kosom koja je privukla moju pozornost. Zaustavio sam sve što sam radio i ubrzo otkrio da se radi o Kevin.Murphy akademiji u Sydneyju te sam ubrzo upisao learn.me tečaj. Rekao sam sam sebi: "Massimo, moraš raditi za ovaj brend", i ubrzo nakon toga napredovao sam do pozicije Style.Mastera. Kad sam bio nominiran za ovu poziciju, bio sam nesiguran u mnogo stvari. Pitao sam se jesam li dovoljno dobar, kako će mi izgledati život s toliko putovanja i slično. No, otkad sam počeo raditi kao Style. Master, moram reći da sam postao bolja osoba. Više brinem za ljude, životinje i okoliš. Moja žena Barbara i kćer Azzura su mi velika podrška u životu i ponose se onime što radim.
 
Također, profesionalni ste Kevin.Murphy edukator...
Biti dijelom nevjerojatne Kevin. Murphy kulture dovodi vas do shvaćanja koliko je lijepo biti frizer danas. Svijet je, zahvaljujući internetu, posao manje mjesto. Sada možemo putovati, a Kevin.Murphy je svojom filozofijom da spaja frizere iz različitih zemalja naš svijet učinio jednostavnijim i pristupačnijim. Sjećam se kad sam prvi puta gledao Kavina koji nam je pokazivao svoju tehniku šišanja i odmah sam pomislio kako je nevjerojatno da ovaj čovjek s nama dijeli svoje znanje dok ga svi ostali sakrivaju. To je ono što nas čini drugačijima.
 
Što vas inspirira kad radite s kosom?
Zapravo, baš sve. To može biti način na koji model zaveže kosu u rep, ili čak neobičan oblik papira... Mislite li da sam zbog toga lud?
 
massimo morello
   
Koji biste savjet dali frizerima koji žele uspjeti?
Što znači uspjeh? Najuspješniji ljudi koje sam ja upoznao, bilo u privatnom ili profesionalnom životu, uvijek su bili skromni i prizemljeni. Uspjeli su jer su voljeli to što su radili. Ne morate planirati kako biti uspješni, jednostavno volite to što radite, budite iskreni i svoji - pogotovo kad je teško jer je to obično ispravan način. Radite ono što vas najviše plaši. Uvijek tretirajte druge onako kako biste i sami voljeli biti tretirani. Svi se ponekad zanosimo, no nikada nemojte zaboraviti što radite. Za 10 godina nećete se sjećati frizure koju ste radili na Pariškom tjednu mode, ali sjećat ćete se kako su vas tretirali i je li vam bilo zabavno raditi. Uvijek investirajte vrijeme u vježbu i mnogo se smijte: ukratko, uvijek radite ono što vas usrećuje i uvijek budite svoji. Život je prekratak da biste živjeli život koji nije potpuno vaš.
 
Jelena Skendžić
Foto: Massimo Morello
Objavljeno: 21.10.2015. u 15:23

VEZANE VIJESTI

IZ RUBRIKE

vrh stranice
p p