VIJESTI

Moderni retro u kreativnoj viziji ELFSa

Reviju ELFSa obilježili su bogata, voluminozna kosa i atraktivan make up
elfs 
Prvi dan BIPA FASHION.HR-a protekao je u znaku atraktivne voluminozne kose, koja nas je vratila u 70-te, i zavodljivog make upa koji je naglasio oči.

Ljetne i razigrane kreacije modnog dvojca ELFS savršeno su sparene s idejom nježnih i ženstvenih, a opet bogatih valova inspiriranih retro frizurama. Ideja ovog načina stiliziranja i oblikovanja kose bila je nadahnuta radom Kevina Murphyja, a za postizanje looka bili su korišteni i proizvodi istog branda, poput Shimmer Shine spreja za postizanje visokog sjaja kose reflektivnom tehnologijom.
  
elfs
  
Što se točno radilo najbolje nam je objasnila Katica Topčić:

“Ideja potiče od zadnjeg looka Kevin Murphyja. Na zadnjoj edukaciji na kojoj sam bila, u Málagi, radio se ovaj look koji sam ja onda prezentirala Aleksandru i Ivanu, i oni su onda poželjeli imati tu frizuru. Radi se o trendu koji ide u smjeru 70-ih. Volumen je na profilu, valovita i teksturirana kosa je na sredini, i na kraju kosa uvijena s obje strane se zatim veže u čvor kod zatiljka.
 
elfs
Ovaj vrlo nosivi, a opet elegantni stil frizure savršen je za proljeće, a isto nam je potvrdila i sama Katica:

“Jako je moderno imati duboku šišku koja pada preko oka. Na profilu je lijepi volumen, a tekstura je razbarušena koja nije potpuno počešljana i uredna.”
 
elfs
Make up look koji je dominirao revijom ELFSa bio je vrlo profinjen i senzualan u isto vrijeme. Izgled modela obilježila je kombinacija istaknutih, dimastih očiju koje se prema obrvi pretapaju u topli gradijent, a ostatak lica bio je primiren i uravnotežen neutralnim nijansama koje su komplimentirale atraktivnom akcentu na očima. Vizažist Saša Joković pojasnio je ideju ovog looka:

“Oči su dosta naglašene - radi se o smokeyju koji ide prema mačkastom. Zatim se stavlja puno maskare, na licu je lagana kontura uz izraženije obrve, imamo i neutralne usne u bež ili roskastoj boji - i highlight. Look je balansiran jer su, uz jače oči, usne dosta neutralne i prirodne. Na očima smo koristili crnu olovku koju smo stavili u oko i na kapak u obliku eyelinera, a zatim ga dobro izblendali sjenilom. Dakle, nismo koristili eyeliner kao takav nego smo preko njega nanijeli sjenilo da ne bismo imali nikakve grube crte i prijelaze. Ovaj look je seksi, ali nije suviše dramatičan, tamniji pregibi su ublaženi bakrenim i čokoladno smeđim pigmentom koji daje toplinu toj crnini.
 
elfs
Da je ovaj make up uistinu bezvremenski lijep i savršen za svaku prigodu gdje se želimo osjećati osnaženo i seksi, shvatili smo gledajući aplikaciju make upa na modelu i odmah ga poželjeli rekreirati i na sebi.

“Kao i klasične crvene usne, i ovaj look je uvijek u trendu”, zaključio je Saša.

Jelena Skendžić
Foto: Jure Perišić
Objavljeno: 18.03.2015. u 12:27

IZ RUBRIKE

vrh stranice
p p