VIJESTI

Na tržištu je pravi beauty 'stroj' za njegu kože

Vitamin C jedan je od najmoćnijih antioksidansa
Koža trpi oštećenja iz dana u dan. Nepovoljni unutarnji i vanjski čimbenici mijenjaju njezinu strukturu i potiču ubrzano starenje. Vidljivi znakovi toga su, neujednačen ten, hiperpigmentacija, pojava dehidracijskih linija i bora te gubitak elastičnosti kože. Vitamin C jedan je od najsnažnijih antioksidansa; znanstveno je dokazano da utječe na tri biološka procesa koji uzrokuju prijevremeno starenje.

Najnovija istraživanja pokazala su da ovaj vitamin može znatno ojačati obrambene mehanizme u koži i tako joj pomoći da se zaštiti od oksidativnog stresa. No, postoji velika razlika u proizvodima, koja naizgled nije toliko važna. Mnogi aktualni proizvodi sadrže nestabilne oblike vitamina C koji ne mogu osigurati učinkovitu zaštitu iako su visoke koncentracije. Dvije su ključne karakteristike na koje morate obratiti pažnju: stabilnost i bioraspoloživost. 
 
Stabilnost

Vitamin C jedan je od najmoćnijih antioksidansa – pravi “stroj” za njegu kože. No mora biti stabilan u proizvodu da bi ostao aktivan! Tradicionalni oblici vitamina C lako oksidiraju izlaganjem zraku, svjetlosti, toplini ili vodi, što im znatno umanjuje učinkovitost.

Bioraspoloživost

Kako bi neutralizirao slobodne radikale, učvrstio i posvijetlio kožu, vitamin C mora dospjeti gdje je najpotrebnije - duboko u dermis. Ovo je svojstvo poznato kao bioraspoloživost i najveći je izazov u tretiranju kože vitaminom C. 

Visoka stabilnost i superiorna bioraspoloživost seruma
 
Dermalogica BioLumin-C serum revolucionarna je formula koja predstavlja novu paradigmu u učinkovitosti vitamina C. Zahvaljujući novim tehnologijama i otkrićima, napokon možemo iskoristiti prirodnu snagu vitamina C i potaknuti kožu da iskoristi vlastiti obrambeni potencijal. Stoga je bitnija koncentracija vitamina u koži, nego u bočici! 
 
BioLumin-C serum kombinira visoko stabilne derivate vitamina C s naprednom biotehnologijom koja omogućuje da aktivne supstance dopru u stanice i zaustave kemijske reakcije koje potiču ubrzano starenje. BioLumin-C čini mnogo više od posvjetljivanja tena i brisanja bora; koncentrirane uljne kapi penetriraju duboko u kožu, jačaju njezinu obrambenu funkciju, učvršćuju je, hidratiziraju, vraćaju blistavost - kao da je obasjavaju iznutra. To je visokoaktivni serum čiji je kompleks usklađen s prirodnim obrambenim mehanizmom kože – čini je svjetlijom, jer je eksfolira i smanjuje hiperpigmentaciju, čvršćom jer pri tom smanjuje izražajnost finih linija i bora te blistavijom, jer sprečava i popravlja štetu od slobodnih radikala. 

 
Aktivni sastojci i dobrobiti

Askorbil metilsilanol pektinat sprečava oksidativni stres i ujednačava boju kože. Aminopropil askorbil fosfat - jedan od najstabilnijih oblika vitamina C pomaže učvrstiti kožu te ublažava fine linije i bore. Palmitoil tripeptid-5 potiče sintezu kolagena i smanjuje izražajnost dehidracijskih linija i dubokih bora. Mliječna kiselina potiče ljuštenje odumrlih stanica i apsorpciju aktivnih sastojaka pa je koža svjetlija i zaglađenija. Ekstrakt cvijeta japanskog bagrema, bogat izvor polifenola koži pruža antioksidativnu zaštitu. Ulje chia sjemenki obiljem antioksidansa osigurava hidrataciju i jača dermalnu granicu. 
 
BioLumin- C Serum dostupan je u DermaCare centrima po cijeni od 685 kuna.
Foto: PR
Objavljeno: 08.06.2018. u 13:38

IZ RUBRIKE

vrh stranice
p p