VIJESTI

Naglašene oči dominirale trećim danom

Treći dan BIPA FASHION.HR-a obilježio je spoj klasične i alternativne vizije ljepote

makeup 
Jučerašnje događanje na Zagrebačkom velesajmu obilježilo je izlaganje čak sedam domaćih dizajnera koji su se istaknuli inovativnim i kvalitetnim dizajnom, a za njima nije zaostajao niti sjajan make up i frizure koje smo imali prilike vidjeti kroz sedam različitih vizija. Od ženstvene i atraktivne bujne kose nalik na modernu Barbarellu, koju je konceptualizirala Vesna Sposa, do androgene vizije Kralj i Krajine, ili moderne interpretacije grungea kroz oči branda Obekei, treći dan BIPA FASHION.HR-a srećom je obilježila sjajna stilska raznolikost kakvu smo i očekivali. Ideju iza svakog pojedinog looka prokomentirali su beauty stručnjaci - Saša Joković i Katica Topčić.
 
felja
Modeli Martine Felje bile su stvarne žene, odnosno Martinine klijentice koje je dizajnerica htjela učiniti zvijezdama na jedan dan, pa je i njihov izgled popratio tu ideju glamurozne, luksuzne žene.

“Look je prirodan, jednostavno smo žene učinili lijepima. Svježe rumenilo i ruž, konturiranje oka i maskara, definirane obrve: sve što nam treba za postizanje izgleda klasične ljepote”, izjavio je vizažist Saša Joković.

Oblikovanje i stiliziranje kose popratilo je ovu ideju na sličan način:

“Martina Felja ima svoje klijentice u ulozi modela, te je poželjela da to budu jednostavni valovi ili ravna kosa kako bi se te stvarne žene osjećale glamurozno, kao da idu na nekakav veliki događaj, a ne na modnu scenu”, potvrdila je dizajneričinu ideju i Katica Topčić.
 
bogdan
U modelima Ane Bogdan spojila se artistička i pomalo futuristička vizija ljepote naglašena jednostavnom, izravnanom kosom pa je čitav look bio vrlo neobičan, efektan i zanimljiv, no i dalje minimalistički orijentiran:

“Napravili smo istaknutu liniju crnim tušem i iznad toga povučene su debele bijele linije koje looku daju futurističku notu, naglasio je Saša.
 
hedra
Kako je kolekcija Hedra Designa by Ana Jagić imala vrlo strukturirane modele u kojima su se spajali crno bijeli i narančasti elementi, i make up je popratio tu kreativnu viziju istim tonom:

“Donja linija oka je izvučena s crnom nijansom, a ispod se nalazilo smeđe - narančasto sjenilo. Ostatak je bio vrlo neutralan i prirodan”, pojasnio nam je Saša.

S druge strane, ta relativna strogoća u krojevima ublažena je stiliziranjem kose u valove koji su nas podsjetili na ljeto:

“Hedra Design ima lagano valovitu kosu i igra se s idejom morskih valova. Za ovu frizuru koristili smo Kevin Murphy Hair Resort, idealan proizvod za izradu ovakvog stila frizure", istaknula je Katica.
 
sposa
Vesna Sposa inspirirala se 1960-ima što je posebno vidljivo u stilu kose i šminke prezentiranom na jučerašnjem događanju. Šljokičaste, ženstvene i bogate kreacije koje su akcentirale ideju senzualne žene istaknute su pripadajućim make upom kojeg Saša Joković opisuje na sljedeći način:

“Ovo je lijepi make up, orijentiran na look kakav smo mogli vidjeti 1960-ih, ali s vrlo mačkastim elementima zbog istaknutih očiju. Eyeliner imamo u dvije varijante: u jednom smo ga spojili s donjim kapkom iz vanjskog kuta, a na nekim modelima smo pak i na čitavoj donjoj liniji oka napravili potez eyelinerom. Ruž i rumenilo su u breskvastim tonovima."

Katica se nadovezala naglašavajući jaki utjecaj retro izgleda kose:

“Vesna Sposa se ove godine odlučila za jako modernu frizuru koja rezonira s trendom 1970-ih. Lollobrigida i Jane Fonda su inspiracija ovo looka: sve je vrlo voluminozno i veliko.”
 
krajina
Naspram dotad viđenog, make up i frizure dizajnerica Kralj i Krajine bili su androgeni, svijetli, prozračni i lepršavi, kontrastirani s vrlo strukturiranim krojevima odjeće, podsjećajući pomalo na ideju futurističke aristokracije.

“Njihov look je bio sjajan i prozračan, s puno highlighta i laganim konturama. Zanimljivo je da look nema maskare ili je ima vrlo malo”, naglasio je Saša.

Katica nam je pak potvrdila da se pri stiliziranju kose ideja crpila iz ovogodišnjeg trenda sjajne i mokre kose, viđenog na svim relevantnim tjednima mode:

“Ovdje se radi o prekrasnoj frizuri koja je inače bila jako popularna ove godine na svim tjednima mode diljem svijeta. Imamo visoki ili niski rep koji je strogo počešljan preko čela, dakle šiške moraju izgledati sjajno i mokro. Za njega smo koristili Texture Master, sjajan proizvod za ovakve frizure.”
 
obekei
OBEKEI nam je predstavio sjajnu kolekciju inspiriranu grungeom koja nas je podsjetila na Seattle scenu 1990-ih, a make up je uspješno popratio dizajneričinu viziju oživljene alternativne scene:

“U oko smo stavili crnu olovku koju smo stopili s bakreno-smeđom nijansom, a na usnama je jaki crveni ruž. Look je moderan, otkačen i inspiriran grungeom”, izjavio je Saša.

Stil kose koji je trebao izgledati divlje i gotovo nestilizirano, no opet zadržati finoću stilizirane kose, nije jednostavno postići, a detalje o postizanju ovog nemarnog looka objasnila nam je Katica:

“OBEKEI. se odlučila na izgled prljave kose
. Premda zvuči jednostavno, ovakav izgled kose je ipak u principu teško postići jer kosu ne možete ostaviti jednostavno neopranom i prljavom, to naprosto ne bi izgledalo dobro. Kosa se mota u pužiće pa se kasnije raščešljava da se dobije na tom pomalo neurednom izgledu.”


Naposljetku, svoju kreativnu viziju predstavio je i Krie Design koji se odlučio na ideju čistog lica bez make upa i mokre kose bez stiliziranja. Premda neobičan izbor, sjajno se uklopio je Woodstock temu popraćenu hitom The Doorsa - kakvu je dizajnerica i zamislila.

Podsjećamo, svaki od viđenih lookova moguće je rekreirati koristeći Look By Bipa dekorativnu kozmetiku dostupnu u Bipa prodavaonicama.

Jelena Skendžić
Foto: Jure Perišić
Objavljeno: 20.03.2015. u 15:48

IZ RUBRIKE

vrh stranice
p p