VIJESTI

Najbolji i najgori lookovi s Oscara

U susret novoj dodjeli, donosimo pregled memorabilnih trenutaka

Svi vole Oscare. Mainstream filmaši jer ugrabe nagrade, indie filmaši jer imaju priliku propovijedati o „pokradenim" Oscarima i lažnom blještavilu. Modni kritičari i obični ljudi, koji se bave poslovima van filmske industrije- najviše vole crveni tepih. Oscari su kao jedan dodatni fashion week, još jedan sajam taštine- svi žele izgledati najbolje, biti najzapaženiji, a da bi uspjeli, potrebno je mnogo više od dobrog filma. S obzirom na to da se trendovi mijenjaju, ali i da skratimo popis (samo se sjetite Cher!), uzeli smo u obzir samo razdoblje proteklih deset godina. Donosimo popis najboljih i najgorih lookova s Oscara!

NAJBOLJI

Kate Hudson (2003)- naša omiljena djevojka s plaže nije upala u zamku i glumila ono što nije, pa njeno osunčano lice zdravog sjaj i opuštena punđa daju dašak svježine na ovom crvenom tepihu koji vrvi crvenim ruževima i crnim sjenilom.

                                    

Michelle Williams (2006)- još jedan primjer savršene kombinacije haljine, frizure i make up-a. Sjajni crveni ruž, rumeni obrazi i potez tušem bilo je sve što je potrebno ovoj mladoj dami da zablista. Žuta haljina je samo upotpunila izgled djevojčice.

                                    

Marion Cotillard (2008.)- ova djevojka dokazuje da Francuskinje imaju savršen smisao za stil. Osim savršene kultne haljine, glamurozna dobitnica blistala je s retro valovima u kosi i decentnim make up-om kakav bi svaka žena morala znala izvesti.

                                    

Jennifer Aniston (2009)- možete je voljeti ili mrziti, ali njena frizura s prošlogodišnjih Oscara je stekla kultni status!

                                    

Freida Pinto (2009)- mlada Indijka znala je da ima haljinu koja plijeni poglede, pa su niska chignon punđa i prirodan make up ostali u sjeni. Bez pretjerivanja, lijepo i prirodno.

                                     

Penelope Cruz (2009)- na trenutak se svima učinilo kako je Audrey Hepburn živa, ali to je bila samo Penelope Cruz sa svojim velikim srnećim očima, kratkim šiškicama i punim usnama.

                                     

NAJGORI

Angelina Jolie (2000)- bila je to „ona" Angelina, koja nema veze s današnjom i koja je puštala krv na vjenčanju i pravila se jako „goth". Možda je zato izgledala poput kopije Mortitie Adams? Kosa boje „plava noć", blijedi ten, loša haljina... gdje uopće početi?

                                     

Salma Hayek (2005)- Salma je jedna divna žena koja je zahvaljujući lošoj frizuri i sjenilu bolje šljive uspjela izgledati barem 15 godina starije.

                                     

Helena Bonham Carter (2006)- ova glumica ima specifičan stil, kao i njen suprug Tim Burton, ali u ovoj priči se čini da se ugledala na Dolly Parton koja je tapiranje kose dovela do savršenstva. Samo čekamo da uzme bendžo i zapjeva „Jolene, Jolene, Jolene, Joleeeeneeee..."

                                     

Calista Flockhart (2008)- negdje je pošlo krivo, ali ne znamo gdje. Calista djeluje bljedunjavo i umorno, a ni frizura nije za pohvaliti.

                                     

Evan Rachel Wood (2009)- savršen ten, savršen make up, ali katastrofalna frizura. Kosa je prestegnuta, prezalizana i prekruta, pa ova 22-godišnjakinja izgleda kao da joj je 40.

                                     

Catherine Heigl (2009)- pokušala je izgledati kao Marilyn, ali samo je postigla da izgleda mnogo starije i ne baš seksi. Ne može se reći da joj nikako ne stoji, ali ovaj make up je mogao biti i bolji te svakako decentniji. Frizuru ne želimo komentirati.

                                     

I JEDNA SASVIM POSEBNA...

 

Tilda Swinton (2009)- Tilda nije klasična ljepotica niti žena koja se uklapa u standarde bilo koje vrste, ali je dosljedna. Ne šminka se gotovo nikad, nosi čudne kombinacije na crvenom tepihu, ali teško da joj možemo zamjeriti jer ona je jednostavno takva. Od nje ne očekujemo da se pojavi s ekstenzijama, smokey eyes-om ili tirkiznim tušem. ali zato očekujemo da izgleda poput- Tilde. Svaka čast na hrabrosti!

                                      

 

Borina Kopčić

Objavljeno: 15.02.2010. u 23:18

IZ RUBRIKE

vrh stranice
p p