VIJESTI

Najbolji proizvodi za osjetljive oči

Spriječite suzenje oka s ovim sjajnim proizvodima
eye 
Sezona je alergija koju dodatno pogoršavaju problem koji mnoge muči i izvan konteksta alergijskih reakcija. Neki se od nas, nažalost, redovito suočavaju i s problemom suhih, nadraženih očiju sklonih iritaciji. U takvoj situaciji, našim očima smeta gotovo sve - sjenila, maskare, sunčeva svjetlost, pa čak i lagani propuh.

Srećom, postoje hipoalergeni proizvodi koji su nježni prema našim očima. Kod osjetljivih očiju, potrebno je koristiti hipoalergenu preparativu poput specifičnih proizvoda za odstranjivanje šminke i kremica za područje oko očiju, ali i sama šminka treba biti hipoalergene prirode. Što to zapravo znači? Premda ne postoji zakonska regulativa niti univerzalna klasifikacija hipoalergenosti proizvoda, sve one proizvode koji su oslobođeni klasičnih iritansa poput mirisa, eteričnih ulja, alkohola i slično, te koji su oftalmološki testirani, možemo smatrati sigurnima za korištenje na očima - pa čak i najosjetljivijima.
 
makeupUkoliko imate jako osjetljive oči, trebali biste izbjegavati nanositi olovke za oči na tzv. vodenu liniju oka, ne samo zato što time potencijalno iritirate svoje osjetljive oči, već i zato što ćete ovako nanesen make up i pri najmanjoj iritaciji isplakati. Koristite oftalmološki testirane proizvode poput Clarinsove Eye Quartet mineralne palete sjenila (300 kn), Cliniqueovog Eye Defining tekućeg tuša (140 kn) i Decléorovog Eye Makeup Remover odstranjivača šminke za osjetljive oči (140 kn).

Nadalje, ni maskaru ne nanosite na sami korijen trepavica već je uvijek koncetrirajte prema vrhovima kako slučajno ne bi došla u kontakt s očima, a donje trepavice uvijek ostavite nenašminkanima kako vam se pri suzenju oka ne bi stvorio panda efekt. Maskare poput La Roche-Posay Respectissime Extension (130 kn) ili Dr. Hauschka Volume Mascara (160 kn) su samo neki od hipoalergenih proizvoda koji ne bi smjeli nadražiti osjetljive oči.
airUkoliko nosite leće, isprobajte AIR OPTIX leće koje karakterizira tricomfort tehnologija s jedinstvenim plazma tretmanom površine za zdrav, prirodan osjećaj i udobnost cijeli dan, svaki dan, tijekom cijelog perioda nošenja. Najnovija generacija kontaktnih leća napravljena je od silikon hidrogela koji može apsorbirati lipide. Leća koja apsorbira previše lipida prlja se kako se lipidi talože na površini leće što može rezultirati osjećajem neudobnosti na kraju dana.
 
contacts
Površine nekih silikon hidrogel kontaktnih leća tretirane su kako bi se spriječilo prijanjanje lipida. Time se osigurava manja apsorpcija lipida iz kozmetičkih proizvoda. AIR OPTIX kontaktne leće s tricomfort tehnologijom imaju takav jedinstven plazma tretman površine. To može pomoći da površina leće ostane čista od lipida i osigurati da se površina ne deformira. Time nošenje kontaktnih leća postaje puno ugodnijim iskustvom.

Preporučena prodajna cijena AirOptix leća je 175 kn, a cijena AirOptix Colors leća iznosi 250 kn.

J. S.
Foto: PR
Objavljeno: 23.04.2015. u 16:10

IZ RUBRIKE

vrh stranice
p p