VIJESTI

Najbolji savjeti za brže trošenje kalorija

Primijenite li ove jednostavne savjete, lakše ćete smršaviti
dijeta 
Nema magičnog rješenja: sve što se u organizam unijeli hranom, morate i sagorjeti kako se ne biste udebljali. Ipak, postoje tri načina kako da lukavo potrošite svoje kalorije brže nego dosad.

Zaboravite na dijetu. Zvuči kontraproduktivno, no gotovo sve dijete bazirane su na ideji da morate uvesti kalorijsku restrikciju i jesti određeni broj puta na dan. Umjesto toga, slušajte svoj organizam. Jedite češće kroz dan, no manje porcije, kako bi vaš metabolizam konstantno radio. Dijete dugoročno samo narušavaju potencijal vašeg bazalnog metabolizma jer bilo koji oblik gladovanja tijelu šalje signal da mora pametnije skladištite vlastite izvore energije, odnosno salo.
  
hrana

Pijte vodu. Dnevno moramo popiti barem dvije litre vode, no to ne znači da je dovoljno cijeli dan žeđati pa onda naiskap popiti čitavu litru vode jer smo naprosto predehidrirani. Nerijetko, kad imamo žudnju za hranom - zapravo žeđamo, no naše tijelo ovu potrebu registrira kao glad. Zgodan trik da odredite jeste li uistinu gladni je da se pitate biste li pojeli jabuku. Ako je vaš odgovor ne, najvjerojatnije niste gladni već žedni.
 
food
Jedite ljutu hranu. Osim što je najčešće ne možete količinski pojesti puno, ljutu hranu ćete ujedno i jesti mnogo sporije što znači da ćete svojem mozgu dati šansu da shvati kad je želudac uistinu sit. Naime, vrlo često se događa da pojedemo previše pa se nakon toga osjećamo naduto i teško, a sve samo zato što smo jeli prebrzo i nismo dali organizmu vrijeme da na vrijeme registrira da mu ne treba više hrane.

J. S.
Foto: Fashion.hr
Objavljeno: 22.02.2015. u 10:00

IZ RUBRIKE

vrh stranice
p p