VIJESTI

Najčešće pogreške kod korištenja sušila za kosu

Ovo nismo znali, a vi?
hair
 
Kosa je ukras ženine glave, kaže stara narodna poslovica, a mi se s njome moramo složiti jer uistinu sve žene izgledaju ljepše, mlađe i osvjeđeno s pogođenom frizurom i bojom kose koja im pristaje. Upravo zato, bitno je očuvati ljepotu kose pavilnim korištenjem proizvoda za njegu i stiliziranje, ali pogotovo ispravnim rukovanjem uređajima za termičko oblikovanje frizure - poput fena. Danas vam donosimo pregled najčešćih generalnih pogrešaka koje tako često radimo koristeći sušilo za kosu.
 
1. Koristite pogrešno sušilo za kosu
Nisu sva sušila napravljena na jedna način i bitno je znati koje sušilo koristite, i s kojom svrhom. Sušila s ionskom tehnologijom omogućuju brže sušenje kose, dok keramička sušila sporije suše kosu, ali istovremeno i nježnije. Sušila s turmalinom kosi će dati poseban sjaj i zagladiti vlasi više od ostalih, a djevojkama s kovrčavom kosom najbolje će odgovarati difuzori koji će oblikovati i maksimalno uljepšati prirodne kovrče.
  
hair
 
2. Pogrešno držite sušilo za kosu pri feniranju
Feniranje kose je relativno jednostavan proces, no ukoliko nemate pojma što radite, vjerojatnost da uspješno isfenirate kosu je gotovo nikakva. Naime, većina nas intuitivno ne zna postaviti četku i sušilo u ispravan položaj. Prilikom feniranja, četka uvijek mora biti u vertikalnom položaju, a sušilo postavljeno okomito na nju u horizontalnu poziciju, savjetuju stručnjaci.
 
3. Ne koristite opciju hladnog zraka
Opcija hladnog zraka nije tu da s njome sušite kosu od početka do kraja jer će vam trebati višestruko duže da to obavite kako spada, već da zagladite kutikulu na samom kraju feniranja ili sušenja kose. Dakle, kad vam je kosa otprilike 80% suha, prebacite se na opciju hladnog sušenja kako biste si osigurali sjajnu frizuru. U galeriji pogledajte naše favorite među proizvodima za oblikovanje i styling kose.
  
J.S.
Foto: Pinterest
Najčešće pogreške kod korištenja sušila za kosu
Objavljeno: 24.11.2015. u 14:08

VEZANE VIJESTI

IZ RUBRIKE

vrh stranice
p p