VIJESTI

Najčešće pogreške pri nanošenju rumenila

Izbjegnite ove greške i postignite savršen izgled kože
blush 
Ako ne znate pravilno nanijeti rumenilo, bolje je da ga ne koristite uopće, složit će se svi vizažisti. Zašto? Zato što rumenilo funkcionira jedino kao nadgradnja dobro nanesenoj bazi make upa, i nikako ne treba biti fokalna točka vašeg lica. Ne znate li nanijeti lice tako da vašem licu daje diskretnu boju i sjaj, već izgledate kao da ste dobrano izgorijeli na suncu nekoliko puta za redom, u nečemu griješite. Pročitajte koje pogreške najčešće radimo i zbog čega na našem licu rumenilo nikada ne izgleda savršeno kao na beauty fotografijama.

Pogreška: Rumenilo koncentrirano nanosite na vrhove jagodica bez blendanja
Rumenilo trebamo nanositi štedljivo i uzduž jagodice, a ne koncentrirati ga kružno na sami vrh jagodice. Također, i blendanje je važan aspekt dobrog nanošenja rumenila: bez nevidljivih prijelaza nikada nećete postići posve prirodan i diskretan izgled. Svoje omiljeno rumenilo uvijek izblendajte prema gore kako biste postigli vizualni dojam podignutog lica uz koje ćete odmah izgledati 10 godina mlađe.
 
blush
Pogreška: Koristite pogrešnu boju rumenila
Kad vam boja rumenila nije usklađena s bojom i tonom ruža, na licu može djelovati grubo ili umjetno. Na isti način mogu djelovati i rumenila koja imaju puno plavog pigmenta u sebi, pogotovo ako ste prirodno tople puti. Žene sa svijetlom puti najbolje izgledaju s ružičastom bojom ili bojom marelice, dok smeđi tonovi uglavnom ne izgledaju lijepo na vama. Ako ste tamnije puti, izbjegavajte presvijetla rumenila koja će vašem licu dati neprirodan pepeljasti ton, a umjesto njih odaberite vibrantne boje koralja ili maline, ovisno o tonu kože.
 
blush
Pogreška: Koristite previše rumenila
Ovu pogrešku zasigurno najčešće radimo, i to uglavnom nenamjerno, kad nam se u žurbi ruka otme kontroli. Rumenilo na licu ne smije izgledati previdljivo niti preagresivno. Nikada nećete vidjeti da kvalitetan vizažist, osim eventualno za neki editorijal, svojeg modela našminka pretjerano zarumenjeno. Rumenilo je najčešće dovoljno tek dotaknuti vrškom kista kako biste pokupili dovoljno pigmenta za šminkanje oba obraza. Ako vam to nije dovoljno, postoji dva moguća razloga za to. Ili koristite nedovoljno pigmentirano, a time i nedovoljno kvalitetno rumenilo, ili koristite presvijetlo rumenilo koje se uopće ne vidi na vašoj koži. U svakom slučaju, vrijeme je da ga zamijenite boljom opcijom.
 
blush
J. S.
Foto: Pinterest
Objavljeno: 21.05.2015. u 16:12

IZ RUBRIKE

vrh stranice
p p